Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Junioři Lehečka a Forejtek vyhráli v deblu Wimbledon, teď se ukážou na Štvanici

Ti dva by mohli zvednout český mužský tenis. Jonáš Forejtek a Jiří Lehečka, čerství vítězové juniorské čtyřhry ve Wimbledonu, ale vědí, že je čeká ještě hodně práce, aby se třeba někdy výkonnostně přiblížili ke svému idolu - slavnému Rogeru Federerovi.

Jiří Lehečka a Jonáš Forejtek
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Zatímco české tenistky na okruhu září ve dvouhře i čtyřhře, v první stovce pořadí ATP není žádný český tenista. Nejlepší je zdravotními komplikacemi sužovaný někdejší dlouholetý hráč elitní desítky Tomáš Berdych na 108. místě.

"Vítejte v juniorských oblacích," řekl prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka na tiskové konferenci s Forejtkem a Lehečkou. "Tihle dva mají za sebou úžasnou wimbledonskou zkušenost a jejich výkon a přístup jsou pro mě satisfakcí. I muži se vrátí na své pozice, protože mají tyhle kluky," dodal.

Oba hráči jsou v reprezentačních výběrech podporováni svazem a po Wimbledonu si díky divoké kartě zahrají příští týden challenger v Praze na Štvanici. Můžou si tak vyzkoušet mužský tenis, ke kterému už začínají od juniorů přecházet. "Bude potřeba být hodně trpělivý, hodně trénovat, abychom se mezi muži prosadili," řekl osmnáctiletý Forejtek. "Těžké to bude moc, ale budeme hodně makat, hrát co nejlepší tenis a předvádět dobré výkony," dodal o rok mladší Lehečka.

Je nám líto, video expirovalo.
Forejtek a Lehečka ukázali trofeje v Praze

Pro oba je motivací bál šampionů, na kterém viděli vítěze dvouhry Srba Novaka Djokoviče a Rumunku Simonu Halepovou. "Musíme trénovat, snažit se dál a doufat, že se tam jednou podíváme i v mužské kategorii," shodli se.

Pomalu už mužské turnaje hrají. Lehečka je v žebříčku ATP na 472. místě a Forejtek 578. "Muži mají o hodně lepší servis než junioři a jsou fyzicky líp připraveni. Musíme se posunout i v hlavě a věřit si, že na to máme," řekl Forejtek.

Oba vzhlížejí k dvacetinásobnému grandslamovému šampionu Federerovi. Forejtek vyzdvihl, jak se Švýcar z uvztekaného juniora proměnil v kliďase. "V hlavě je silný," uvedl a Lehečka doplnil: "Federer mi sedí chováním, tenisem a pojetím hry."

V nadsázce může Forejtka i Lehečku strašit, jak dlouho už Federer, Djokovič a Španěl Rafael Nadal mužskému tenisu vládnou. "Trošku jo," smál se Lehečka a dodal: "Klobouk dolů, co všichni dokázali a dokazují. Jsou jedineční."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články