Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Williamsová si v Aucklandu zahraje finále dvouhry i čtyřhry

Jedna z nejlepších tenistek v historii Serena Williamsová si zahraje na turnaji v Aucklandu o dva tituly. Bývalá světová jednička totiž postoupila do finále dvouhry i čtyřhry. Američanka v semifinále singlu deklasovala mladou krajanku Amandu Anisimovou 6:1 a 6:1 a o první turnajový triumf po mateřské pauze se utká s další Američankou Jessicou Pegulaovou. Ta šokovala, když v semifinále přešla přes dánskou tenistku Caroline Wozniackou, s níž je Williamsová ve finále deblu.

Williamsová slaví úspěch
zdroj: ČTK/AP autor: Chris Symes

Osmnáctiletá Anisimovová ještě nebyla na světě, když o dvacet let starší Williamsová získala první z 23 grandslamových titulů, a o duelu s legendou snila. První střetnutí se ale pro ni změnilo v noční můru, kurt v největším novozélandském městě opouštěla po 45 minutách.

"Věděla jsem, že hraju proti velmi dobré tenistce, takže jsem k tomu musela přistoupit velmi vážně. Byl to jeden z těch dnů, kdy vám vychází všechno. Mám z toho velmi dobrý pocit, protože jsem na to hodně let pořádně dřela," uvedla po suverénním výkonu Williamsová.

Jedna z nejlepších tenistek historie má v Aucklandu na dosah první titul po téměř třech letech. Naposledy zvedla nad hlavu trofej v lednu 2017 na Australian Open, kde už byla těhotná. Po zářijovém porodu dcery Alexis Olympie hrála v minulých dvou sezonách dvě finále ve Wimbledonu, dvě na US Open a jednou v Torontu, ale 73. turnajového triumfu se zatím nedočkala.

Šanci bude mít v neděli proti 82. hráčce světa Pegulaové. Pětadvacetiletá Američanka nečekaně ukončila cestu turnajem pro Wozniackou, jež po Australian Open skončí s tenisem. Bývalá světová jednička z Dánska na svém předposledním turnaji v kariéře vypadla po porážce 6:3, 4:6 a 0:6.

Nedočkala se tak vysněného finále proti kamarádce Williamsové, s níž si alespoň zahraje o titul ve čtyřhře. Hvězdný pár vyzve v neděli americkou dvojici Asia Muhammadová, Taylor Townsendová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články