Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plíšková si v Brisbane zahraje finále, Kvitová ztratila dobře rozehrané utkání

Finále v Brisbane bude s českou účastí. Petra Kvitová sice v duelu s Keysovou neuspěla, lépe si však vedla její kolegyně Karolína Plíšková. Obhájkyně titulu odvrátila mečbol a Japonku Ósakaovou nakonec přehrála 6:7, 7:6 a 6:2. Ve finále tak vyzve přemožitelku Kvitové Američanku Keysovou, která semifinálový duel ovládla 6:3, 2:6 a 3:6.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP autor: Tertius Pickard

Sedmadvacetiletá Plíšková bude usilovat o první obhajobu na okruhu WTA a 16. titul v kariéře. V minulé sezoně se radovala z triumfu pětkrát.

Plíšková vydřela postup přes Ósakaovou v bitvě trvající dvě hodiny a 48 minut. "Byl to asi nejlepší zápas, co jsem tady odehrála, a asi i nejdelší," řekla na kurtu Plíšková, které se v Brisbane daří. Titul tam slavila loni i v roce 2017 a s šestnácti vyhranými zápasy je nyní nejúspěšnější hráčkou turnaje.

Obě hráčky skvěle podávaly, proto se v prvním setu hrál tie-break, který získala Japonka poměrem 12:10. Ve druhé sadě přišla jako první o servis Plíšková, která udělala za stavu 5:5 při brejkbolu dvojchybu. Ósaková poté podávala na výhru, ale při mečbolu trefila síť a Plíšková se nastartovala k obratu.

Češka využila faktu, že byla soupeřka po nevyužitém mečbolu rozhozená. Tie-break vyhrála 7:3 a na úvod rozhodující sady jí vzala podání. Za stavu 3:2 se dostala z nepříznivého skóre 0:40 při svém servisu a vzápětí vzala čistou hrou podání Ósakaové. Ještě měla problém zápas dokončit, po dvou mečbolech odvracela tři brejkboly, ale nakonec využila třetí mečbol, při kterém returnovala soupeřka do autu.

"Bylo to o malých šancích. Ve druhém setu jsem se udržela ve hře, měla jsem štěstí při mečbolu, ale pořád jsem bojovala a vyšlo to," uvedla Plíšková, která hraje první turnaj pod vedením nové trenérské dvojice. Hlavním koučem je Venezuelan Daniel Vallverdu, kterému asistuje Ukrajinka Olga Savčuková.

S třináctou hráčkou světa Keysovou se Plíšková dosud nestřetla. "Je to jediná hráčka ze špičky, s kterou jsem nehrála, ale hodněkrát jsem ji viděla. Bude to určitě dobrý a těžký zápas," řekla rodačka z Loun Plíšková.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková míří do finále, Kvitová končí

Kvitová utkání s Keysovou výborně rozjela. Vedla 3:0 a proměnila čtvrtý setbol na 6:3. Druhý set začala brejkem a po svém servisu měla náskok 2:0, ale poté ztratila sedm her za sebou. Nemohla se trefit do prvního servisu a Keysové vycházela riskantní hra. V rozhodující sadě Kvitová dvakrát získala zpět brejk. Na sedmou ztrátu servisu v utkání už ale neodpověděla a Američanka zápas po dvou hodinách hry uzavřela.

"Měla jsem šance, ale bylo to náročné po psychické stránce. Ona byla silná, hrála hodně dobře," řekla Kvitová na tiskové konferenci. S rozjezdem sezony ale je spokojena. "Dost. Odvážím si odsud hodně pozitivního. Nejsem zraněná," usmála se. Před grandslamovým Australian Open, kde bude obhajovat finále, hraje příští týden nový turnaj v Adelaide.

O titul ve čtyřhře si v Brisbane zahraje světová deblová jednička Barbora Strýcová. Se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu zdolaly v semifinále ukrajinsko-čínský pár Nadija Kičenoková, Jang Čao-süan 7:6 a 6:3. Ve finále se nejvýše nasazené střetnou s domácí Ashleigh Bartyovou a Nizozemkou Kiki Bertensovou

Tenisový turnaj žen v Brisbane:

Dvouhra - semifinále: Karolína Plíšková (2-ČR) - Ósakaová (3-Jap.) 6:7 (10:12), 7:6 (7:3), 6:2, Keysová (8-USA) - Kvitová (5-ČR) 3:6, 6:2, 6:3.
Čtyřhra - semifinále: Sie Šu-wej, Strýcová (1-Tchaj-wan/ČR) - Kičenoková, Jang Čao-süan (Ukr./Čína) 7:6 (7:3), 6:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová zametla s Bradyovou a v Brisbane je v semifinále
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články