Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Wawrinku vyřadil ve Washingtonu hned ze startu 234. hráč světa

Trojnásobný grandslamový šampion Stan Wawrinka na kurtech stále marně hledá po loňských dvou operacích levého kolena ztracenou sebedůvěru. Třiatřicetiletý Švýcar vypadl na turnaji ve Washingtonu hned v prvním kole po porážce 4:6, 7:6, 6:7 s 234. hráčem světa, Donaldem Youngem z USA.

Je nám líto, video expirovalo.
Švýcar Wawrinka skončil ve Washingtonu v 1. kole

"Hodně jsem chyboval a stále se necítím tak, jak bych chtěl. Samozřejmě mi chybí sebevědomí," uvedl po těsné porážce Wawrinka. Minulý měsíc ve Wimbledonu překvapil výhrou nad světovou šestkou Grigorem Dimitrovem, ale pak hladce vypadl ve druhém kole s outsiderem Thomasem Fabbianem.

Bývalý třetí muž světového žebříčku Wawrinka je aktuálně v pořadí ATP Tour až na 198. pozici a na blížící se turnaj Masters v Torontu dokonce potřeboval divokou kartu do kvalifikace. "Je těžké, když nevyhráváte. Pak začnete na kurtu až moc přemýšlet," poznamenal rodák z Lausanne, jenž má letos negativní bilanci šest výher a 11 porážek.

"Musíte prostě přijmout, že to bude bolet. Už jsem to zažil a trvalo mi hodně dlouho, než jsem se dočkal grandslamových titulů, takže jsem srovnaný s tím, že budu potřebovat k úspěšnému comebacku ještě pár měsíců navíc," uvedl Wawrinka, jenž první ze svých tří grandslamů, Australian Open v roce 2014, vyhrál krátce před třicítkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články