Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Všechno zatím na jedničku. Tenistky si před finále Fed Cupu chválí povrch i míčky

Štrasburk/Praha – Spokojenost zatím vládne v táboru českých tenistek po příletu do Francie, kde se tým připravuje na finále Fed Cupu. Hráčkám se zamlouvá jak povrch, tak i rychlost míčků ve Štrasburku. V aréně Rhénus Sport už absolvovaly první tréninky světová šestka Karolína Plíšková a Lucie Hradecká.

Plíšková s Hradeckou přijely s týmem do dějiště finále v neděli a kurt si vyzkoušely během pondělí. "Je středně rychlý, takže by nám to mohlo sedět všem," řekla Plíšková. "Do víkendu se to zrychlí," doplnil kapitán Petr Pála.

Večer dorazila do Štrasburku Petra Kvitová, která v neděli vyhrála Elite Trophy v čínském Ču-chaj. "Po dvoudenním cestování konečně na místě a s českým týmem," napsala na sociálních sítích. Barbora Strýcová se připojí v úterý.

Letošní finalistku US Open Plíškovou potěšily také míče. "Docela letí, takže si myslím, že by to mohlo vyjít," věřila současná česká jednička Plíšková v zisk českého fedcupového hattricku. "A když bude plno (v hledišti), tak bude větší teplo a ještě víc to poletí," uvažoval Pála a Plíšková rychle přidala: "Takže výhoda pro nás."

Český tým měl tradičně na prvních trénincích fedcupového týdne dobrou náladu. Na zahřátí se hrál nohejbal a i tenisově se hráčky cítily dobře. "Dobrý to bylo, na pondělí výborný," pochvaloval si Pála. "Na pondělí až moc dobrý," doplnila s úsměvem Plíšková.

Utkání se odehraje v hale, v které se hrálo v roce 1981 finále basketbalového Poháru mistrů a před sedmi lety zde měl projev americký prezident Barack Obama. V aréně bude okolo šesti tisíc fanoušků. "Je malá, ale bude to útulné a bude tady asi velký hluk. Jsem na to zvědavá, ale naštěstí přijedou i naši fanoušci," řekla Plíšková.

Francouzská kapitánka Amélie Mauresmová má v sestavě Caroline Garciaovou, Kristinu Mladenovicovou, Alizé Cornetovou a Pauline Parmentierovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články