Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vondroušová opět neztratila v Cincinnati ani set, dál jde i Muchová

Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA v Cincinnati. Domácí Sloane Stephensovou zdolala 7:5, 6:3 a v příštím utkání se střetne se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou z Polska. Dál jde i Karolína Muchová, která zdolala 6:3, 2:6, 6:3 Řekyni Marii Sakkariovou.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Vondroušová je v Cincinnati ve čtvrtfinále

Čtyřiadvacetiletá Vondroušová v Cincinnati po vítězstvích nad krajankou Kateřinou Siniakovou a Ruskou Anastasií Potapovovou zvládla bez ztráty setu i duel s šampionkou US Open 2017 Stephensovou. První dějství ještě desátá nasazená Češka nedopodávala, když za stavu 5:4 jedinkrát v zápase ztratila servis. Rozhodla až v maratonském dvanáctém gemu, v němž odvrátila trio brejkbolů a využila pátý setbol.

V druhé sadě už favorizovaná Vondroušová nečelila ani jednomu brejkbolu a třicetileté soupeřce vzala podání dvakrát. Po osmifinálovém vyřazení minulý týden v Montrealu od Američanky Cori Gauffové si tak sokolovská rodačka zahraje první čtvrtfinále od wimbledonského triumfu a letošní první na turnaji kategorie WTA 1000.

"Začátek zápasu byl bláznivý, bylo strašně větrno, obě jsme se s tím praly. Myslím ale, že jsme odvedly dobrou práci na servisu, bylo těžké ho returnovat. Já se toho prostě snažila vrátit do kurtu co nejvíc a běhala jsem za každým míčem," řekla Vondroušová v rozhovoru na kurtu.

"Je skvělé, že jsem ve čtvrtfinále. Nevěděla jsem, jak budu po Wimbledonu hrát. Cítím, že mám na zádech terč, takže jsem moc ráda, že jsem tak daleko."

Příští soupeřkou Vondroušové bude Šwiateková, která v osmifinále po prohraném prvním setu 3:6 zdolala Číňanku Čeng Čchin-wen v dalších sadách jednoznačně 6:1, 6:1. Dosud jediný vzájemný duel na Roland Garros 2020 vyhrála hladce Šwiateková.

Zatímco Vondroušová všechny tři zápasy v Ohiu zvládla ve dvou sadách, Muchová postoupila pokaždé po třech setech. Dnes finalistka Roland Garros porazila počtvrté za sebou a podruhé letos světovou osmičku Sakkariovou. V téměř dvouhodinovém utkání českou tenistku viditelně omezovaly břišní svaly, které si mezi gemy chladila pytlíkem s ledem, přesto zápas zakončila čistou hrou.

Ve čtvrtfinále může Muchová narazit na krajanku Marii Bouzkovou, jež v osmifinále hraje s šampionkou z Montrealu Jessicou Pegulaovou z USA.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Ženy: Dvouhra, 3. kolo: Vondroušová (10-ČR)  Stephensová (USA) 7:5, 6:3, Muchová (ČR) - Sakkariová (8-Řec.) 6:3, 2:6, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články