Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Vondroušová deklasovala v Chicagu Gleasonovou, Martincová zaskočila Cirsteaovou

Stříbrná olympijská medailistka Markéta Vondroušová postoupila na turnaji v Chicagu hladce do druhého kola. Američanku Quinn Gleasonovou deklasovala 6:2, 6:0. Tereza Martincová zdolala nasazenou trojku Rumunku Sorinu Cirsteaovou po dvouhodinovém boji 3:6, 6:3, 6:2.

Pátá nasazená Vondroušová sice přišla v prvním setu za stavu 4:0 dvakrát o podání, na returnu ale zůstala po celý zápas bezchybná.

V duelu s Gleasonovou, jež si po postupu z kvalifikace zahrála hlavní soutěž turnaje WTA poprvé v kariéře, proměnila dvaadvacetiletá Češka sedm z jedenácti brejkbolů a za hodinu slavila postup.

Martincová hned na úvod získala brejk, ale poté dvakrát přišla o vlastní podání a první set prohrála. Také do druhé sady vstoupila hůře, ale za stavu 2:3 vyhrála čtyři gemy v řadě.

V rozhodujícím setu si Češka držela servis, zatímco Cirsteaová jej dvakrát ztratila. Martincová Rumunce, která je na žebříčku o 22 příček výš na 38. místě, oplatila porážku z dosud jediného vzájemného utkání. O postup do čtvrtfinále se utká se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu.

Marie Bouzková neprošla na okruhu WTA popáté za sebou přes úvodní soupeřku. Rebecce Petersonové ze Švédska podlehla po vyrovnaném souboji 6:7, 6:7.

Utkání muselo být v neděli přerušeno kvůli tmě poté, co Bouzková ztratila úvodní set v tie-breaku 9:11 a získala první gem druhé sady. I ta dospěla do zkrácené hry, v níž nakonec uspěla opět Švédka, přestože česká hráčka šla do vedení 3:0.

Na okruhu WTA Bouzková naposledy vyhrála v polovině června v Birminghamu. Na tamní trávě došla do čtvrtfinále, od Wimbledonu ale na vítězství marně čeká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články