Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Vítězné tažení Šarapovové pokračuje, Ruska už je v osmifinále

New York - Maria Šarapovová porazila na grandslamovém US Open už třetí soupeřku a postoupila do osmifinále. Šampionka prestižního turnaje z roku 2006 zdolala ve 3. kole Američanku Sofií Keninovou po setech 7:5 a 6:2. Ve Flushing Meadows naopak končí domácí hvězda John Isner, který nestačil na Mischu Zvereva z Německa.   

Maria Šarapovová na US Open
zdroj: AP autor: Kathy Willens

Zvláště v prvním setu se třicetiletá Šarapovová proti osmnáctileté Keninové pořádně zapotila. Úvodní dějství získala až po hodině a sedmi minutách boje poměrem 7:5. Druhé dějství už mělo hladší průběh.

Ruska, která hraje po dopingovém trestu první grandslamový turnaj po roce a půl, nasázela 38 vítězných míčů, ale udělala i 33 nevynucených chyb. Navíc potvrdila, že večer v New Yorku neprohrává. Svou sérii výher na US Open pod umělým osvětlením zaokrouhlila už na dvacet v řadě.

Je nám líto, video expirovalo.
Šarapovová nezaváhala s Keninovou a postoupila do osmifinále

Naopak John Isner večerní zápasy v lásce nemá. Desátý nasazený i kvůli problémům se zády prohrál s Němcem Mischou Zverevem 4:6, 3:6 a 6:7. "Večer se trápím, nevyhrál jsem tady pod světly snad ani jednou," smutnil Isner.

Posledním Američanem ve dvouhře mužů tak zůstává Sam Querrey. Letošní semifinalista Wimbledonu si poradil s Moldavanem Raduem Albotem 3:1 a v osmifinále se utká právě s Mischou Zverevem. Frustrovaný Isner na otázku, zdali bude krajana sledovat, svérázně odpověděl: "To se raději podívám na americký fotbal."

Výsledky tenisového US Open (tvrdý povrch, dotace 50,4 milionu dolarů):

Muži: Dvouhra - 3. kolo: M. Zverev (23-Něm.) - Isner (10-USA) 6:4, 6:3, 7:6 (7:5), Querrey (17-USA) - Albot (Mold.) 4:6, 6:2, 6:4, 6:4.

Ženy: Dvouhra - 3. kolo: Šarapovová (Rus.) - Keninová (USA) 7:5, 6:2, Sevastovová (Lot.) - Vekičová (Chorv.) 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články