Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Veselý v Aucklandu prošel do čtvrtfinále, Kvitová v Sydney končí

Jiří Veselý porazil na turnaji v Aucklandu ve 2. kole třetího nasazeného Američana Sama Querreyho 6:4, 6:7, 7:6 a stejně jako loni postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká se Španělem Robertem Bautistou. Naopak Petra Kvitová na tenisovém turnaji v Sydney v druhém kole vypadla. V boji o postup do čtvrtfinále generálky na Australian Open prohrála s italskou kvalifikantkou Camilou Giorgiovou 6:7 a 2:6. Ve hře zůstává už jen Barbora Strýcová, která se o postup do semifinále střetne ve čtvrtek s Australankou Ashleigh Bartyovou.

Jiří Veselý
zdroj: PA autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Veselý, který v roce 2015 získal v Aucklandu dosud jediný titul na okruhu ATP, zvládl v soutěži i druhý třísetový zápas. V úvodním kole bojoval dvě a půl hodiny s moldavským kvalifikantem Raduem Albotem a dnes uspěl také proti třináctému hráči světového žebříčku Querreymu.

Třicetiletého Američana udolal za dvě hodiny a 21 minut. Čtyřiadvacetiletý rodák z Příbrami mohl zápas ukončit už v tie-breaku druhého setu, v němž měl dva mečboly, ale neproměnil je. Další příležitost promarnil v desátém gamu třetí sady.

Uspěl až v další zkrácené hře. Se svým příštím soupeřem Bautistou má Veselý nepříznivou bilanci 0:3. Prohrál s ním i předloni v Aucklandu, kde Španěl ukončil jeho snahu o obhajobu titulu již v prvním kole a nakonec sám turnaj vyhrál.

Pátý nasazený Bautista figuruje na 21. místě světového žebříčku, Veselý je o 43 příček níže. Soutěž na Novém Zélandu dnes opustil loňský vítěz a nejvýše nasazený Američan Jack Sock, který podlehl Němci Peteru Gojowczykovi dvakrát 3:6.

Na Kvitovou poprvé v kariéře vyzrála Giorgiová

Kvitová zahájila sezonu pondělním vítězstvím nad Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou, která po hladce prohraném prvním setu 1:6 zápas kvůli nemoci vzdala. V duelu se 100. hráčkou světového žebříčku prohrála dvojnásobná wimbledonská vítězka po velkém boji první set.

Je nám líto, video expirovalo.
Giorgiová vyřadila v Sydney Kvitovou

V desátém gamu ještě odvrátila při svém podání tři setboly, poté dokonce snadno vzala Italce servis, ale vzápětí ztratila svůj a tie-break vyzněl lépe pro Giorgiovou. V druhé sadě si Kvitová dvakrát prohrála podání, zatímco její soupeřka odvrátila jediný brejkbol, kterému čelila.

V osmé hře svěřenkyně Jiřího Vaňka dlouho vzdorovala, ale pátý mečbol už Giorgiová proměnila. Italka porazila Kvitovou poprvé v kariéře. Předchozí vzájemný zápas ve Fed Cupu v roce 2014 vyhrála česká tenistka.

Muguruzaová kvůli zranění v Sydney vzdala

Do čtvrtfinále v Sydney sice postoupila wimbledonská šampionka Garbiňe Muguruzaová ze Španělska, ale pár hodin po vítězství nad Nizozemkou Kiki Bertensovou z turnaje odstoupila kvůli zranění pravého stehna. Před týdnem Muguruzaová kvůli křečím nedohrála své první letošní utkání v Brisbane, do Sydney pak dorazila neplánovaně, poté co se rozhodla využít divokou kartu.

Zdraví ji však stále zlobí. Během zápasu s Bertensovou si vyžádala ošetření, nakonec utkání úspěšně zvládla, ale v soutěži pokračovat nebude. "Od začátku mě trochu zlobil přitahovač. Cítila jsem ho už v Brisbane. Myslela jsem, že se to zlepšilo, ale vrátilo se to," uvedla Muguruzaová.

Je nám líto, video expirovalo.
Radwaňská dala Bellisové kanára a v Sydney jde dál

Tenisový turnaj mužů v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 561 345 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Veselý (ČR) - Querrey (3-USA) 6:4, 6:7 (10:12), 7:6 (7:5)

Gojowczyk (Něm.) - Sock (1-USA) 6:3, 6:3

Bautista (5-Šp.) - Johnson (USA) 2:6, 6:2, 6:1

Chačanov (Rus.) - Cuevas (Urug.) 6:2, 7:6 (7:4)

Ferrer (7-Šp.) - J. Sousa (Portug.) 6:2, 6:2

Haase (Niz.) - Lacko (SR) 7:6 (7:4), 6:3

Tenisový turnaj mužů a žen v Sydney (tvrdý povrch):

Muži (dotace 528 910 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

F. López (Šp.) - Schwartzman (3-Arg.) 6:3, 7:6 (7:1)

Lorenzi (It.) - Ramos (1-Šp.) 6:3, 7:5

Mannarino (5-Fr.) - Berankis (Lit.) 6:2, 6:1,

Paire (Fr.) - Mayer (Arg.) 6:2, 3:6, 6:1

Fognini (4-It.) - Dolgopolov (Ukr.) 3:6, 6:3, 6:4

Medveděv (Rus.) - Donaldson (USA) 6:3, 4:6, 7:5

Čtyřhra - 2. kolo:

Kubot, Melo (1-Pol./Braz.) - Džumhur, Jebavý (Bosna/ČR) bez boje.

Ženy (dotace 799 000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Gavrilovová - Stosurová (obě Austr.) 6:4, 6:2.

Muguruzaová (1-Šp.) - Bertensová (Niz.) 6:3, 7:6 (8:6)

A. Radwaňská (Pol.) - Bellisová (USA) 7:6 (7:4), 6:0

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Čchan Jüng-žan (1-ČR/Tchaj-wan) - Klepačová, Martínezová (Slovin./Šp.) 7:6 (7:3), 1:6, 10:6

Šafářová, Strýcová (2-ČR) - K. Bondarenková, Dellacquaová (Ukr./Austr.) 6:4, 3:6, 10:7

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy