Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Veselý snadno zvládl vstup do challengeru na Spartě

Praha - Jiří Veselý pokračuje na domácí scéně ve vítězném tažení. Po titulu na challengeru v Prostějově, který vybojoval v sobotu, vstoupil úspěšně i do turnaje stejné kategorie v Praze ve Stromovce.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Druhý nasazený Veselý v prvním kole Prague Open, který se do loňska hrával na Štvanici, porazil Jakuba Filipského jasně 6:2 a 6:0. "Bylo docela těžké se po vítězství v Prostějově zkoncentrovat, utlumit emoce a jít s čistou hlavou do prvního kola. Navíc jsem nastydl a hrál jsem trochu s nemocí," řekl Veselý na webu turnaje.

Při mečbolu proti loňskému vítězi Pardubické juniorky dal 74. hráč světa Veselý z druhého podání eso, které letělo rychlostí 224 km/h. "Ve vyrovnanějším zápase bych si to netroufl," řekl Veselý, který má rekord servisu 234 km/h.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý porazil na Spartě Filipského

Míč po jeho prudkém podání trefil sběračku a tenista věnoval dívce po zápase tričko. "Bylo mi jí líto. Byla to malá holka a chytla ránu do břicha. Je mi jasné, jak to muselo bolet," řekl Veselý.

Do druhého kola postoupil i další daviscupový reprezentant Lukáš Rosol. Turnajová jednička si na kurtech pražské Sparty poradila s Italem Alessandrem Giannessim dvakrát 6:2. Adam Pavlásek uspěl v souboji s Janem Mertlem 6:3 a 7:6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články