Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Veselý porazil Mischu Zvereva a čeká ho Wawrinka

Monte Carlo - Jiří Veselý porazil na úvod antukového turnaje v Monte Carlu Němce Mischu Zvereva 7:6, 6:3. Jeho dalším soupeřem bude třetí nasazený Stan Wawrinka ze Švýcarska, s nímž jediný vzájemný zápas před třemi lety na US Open prohrál.

Jiří Veselý
zdroj: Reuters

Třiadvacetiletý Veselý, jenž vloni v Monaku ve druhém kole šokoval vyřazením světové jedničky Novaka Djokoviče, získal proti Zverevovi vyrovnaný úvodní set v tie-breaku 7:3. Ve druhém si pomohl třemi brejky a za hodinu a 38 minut proměnil druhý mečbol.

Djokovič měl namále v druhém kole i letos, ale na rozdíl od loňska vstup do antukové sezony zvládl. Ve svém prvním utkání na tomto povrchu od triumfu na loňském Roland Garros aktuální světová dvojka porazila 6:3, 3:6 a 7:5 Gillese Simona z Francie. Simon sice za stavu 5:4 v třetím setu podával na vítězství v zápase, Djokovič však vyhrál následující tři gamy a po dvou a půl hodinách slavil vydřený postup.

Soupeřem Tomáše Berdycha ve druhém kole bude v Monte Carlu Tommy Haas, s nímž má devátý nasazený Čech vyrovnanou bilanci 2:2. Devětatřicetiletý německý veterán, jenž už se tenisu nevěnuje naplno a působí mimo jiné i jako turnajový ředitel v Indian Wells, vyhrál minulý týden v Houstonu první zápas po 21 měsících a dnes přidal další úspěch. Francouze Benoita Pairea porazil 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články