Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Věřím, že už to dotáhneme, je přesvědčená Kvitová

Stuttgart - Nejdelší zápas v počtu gamů v kariéře má za sebou tenistka Petra Kvitová. V prvním kole Fed Cupu porazila ve Stuttgartu Julii Görgesovou až 10:8 ve třetí sadě a získala v duelu s Němkami druhý bod.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Petr Sznapka

"Byl to první takhle dlouhý zápas a jsem ráda, že to tak dopadlo. Stačil kousek a mohlo to dopadnout jinak," oddechla si Kvitová po výhře 3:6, 6:3 a 10:8. Dosud nejdelší třetí set hrála předloni ve Wimbledonu, kde porazila Estonku Kaiu Kanepionou 8:6. "Ale tohle bylo o dost vyrovnanější a nervóznější," řekla jednadvacetiletá hráčka. "Trošku jsme chtěly, aby diváci, když už si zaplatili, něco viděli," vtipkovala Kvitová po utkání, které trvalo dvě hodiny a jednadvacet minut a v Porsche Aréně ho sledovalo 4 400 diváků.

Časově měl duel ještě daleko k téměř šestihodinovému dramatu ve finále Australian Open mezi Srbem Novakem Djokovičem a Španělem Rafaelem Nadalem. "To si představit neumím a u nás bab to ani nejde," řekla Kvitová. Zápas s Görgesovou trošku připomínal semifinále Kvitové na Australian Open s Ruskou Marií Šarapovovou. Češka v něm byla ve třetí sadě lepší, ale nevyužila své šance a za stavu 4:5 prohrála podání, tím i celý zápas. S Němkou byla Kvitová za stavu 4:5 dva míče od porážky, ale pomohla si vítěznými míči z podání.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Petr Sznapka

"Řekla jsem si, že nechci, aby to skončilo jako se Šarapkou. Možná mi ta zkušenost pomohla," řekla Kvitová. "Třetí set byl jen o maličkostech. Snažila jsem se udržet ve hře a nechat hrát její bekhend a ona sem tam pomohla," řekla. V neděli Kvitová nastoupí již v 11:00 k další dvouhře. Její soupeřkou by měla být Sabine Lisická. Česká jednička se cítila dobře a věřila, že nebude unavená. "To zvládnu, budu v pořádku," ujistila a dodala, že ještě není vyhráno. "Potřebujeme k postupu tři body. Máme na to tři možnosti a věřím, že to dotáhneme," uvedla Kvitová.

Benešová ocenila svou bojovnost

Benešová s Lisickou ztratila první set, ve druhém ale odvrátila v půlce sady za pomoci es dva brejkboly a vývoj otočila ve svůj prospěch. "Za co bych se pochválila? Za to, že jsem to nevzdala a vybojovala jsem to," uvedla tenistka. "Doufám, že jsem ukázala, že jsem bojovnice, jinak bych to asi neotočila." Ve Fed Cupu si Benešová vylepšila bilanci ve dvouhře na čtyři výhry a devět porážek. Výhra nad Lisickou je navíc její nejhodnotnější ve fedcupové kariéře. V minulosti se Benešová těžko vyrovnávala s tlakem reprezentace, ale už loni zvládla skvěle čtyřhru v semifinále proti Belgii a nyní i návrat do dvouhry.

Ve středu oslavila 29. narozeniny a ukázala, že vyspěla. "Asi se na to dívám trochu jinak. Ke konci jsem si to docela užívala. Zkušenosti pomáhají," řekla. Po nervózním prvním setu otočila zápas ve druhé sadě, ve které vytáhla dvě ze čtyř es v utkání při brejkbolech. "To byl klíčový moment, protože se Lisická asi uvolnila a hrála lépe," řekla Benešová, která později zvládla i koncovku druhé sady. Na začátku třetího dějství už měla mostecká rodačka dojem, že má zápas pod kontrolou a vyhraje. "Věděla jsem, že jsem lepší. Ona začala panikařit, dařilo se mi číst její servis a ve výměně jsem věděla, že ji vedu," uvedla Benešová.

Iveta Benešová a Petr Pála
zdroj: ČTK/AP autor: Petr Sznapka

Ve třetí sadě se musela vyrovnat s nezvyklou situací. Za stavu 3:2 při její výhodě najednou výměnu přerušil kapitán Petr Pála, který si myslel, že Němka dala aut a vyžádal si jestřábí oko. "Proč?" divila se Benešová, protože věděla, že míč skončil před lajnou, což technika potvrdila a ona kvůli tomu přišla o fiftýn. "Nebylo to dobře načasované, ale dopadlo to dobře," oddechla si, neboť game vyhrála. Až těsně před utkáním se Benešová dozvěděla, že si ve Fed Cupu může vzít jestřábí oko poprvé v historii i kapitán z lavičky. "Říkal mi to před zápasem," řekla tenistka. Ona ho po utkání nabádala, ať je příště s takovou volbou opatrnější.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články