Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vaidišová začala po návratu k otci stoupat tenisovým žebříčkem

Praha - Tenistka Nicole Vaidišová zastavila nedávný prudký pád světovým žebříčkem a začala vstoupat vzhůru. Po účasti ve třetím kole na turnaji v Indian Wells, kde po obnovení spolupráce se svým nevlastním otcem Alešem Kodatem vyhrála poprvé od loňského Wimbledonu dva zápasy po sobě, si polepšila o osm míst na 71. příčku.

Před bývalou sedmou hráčkou světa je stále pět jejích krajanek. Českou jedničkou zůstává Iveta Benešová, která po prohře s Petrou Kvitovou ve druhém kole v Indian Wells klesla o tři místa na 31. pozici. 

Žebříček WTA nadále vede Američanka Serena Williamsová, ale její náskok před Dinarou Safinovou se snížil na 311 bodů. Ruská teniska dnes mohla být světovou jedničkou, kdyby v Indian Wells postoupila do finále, ale místo toho vypadla ve čtvrtfinále.

Nadal suverénně vede

Zatímco Serena Williamsová v Kalifornii nestartovala, první hráč světa Rafael Nadal si upevnil postavení v čele žebříčku ziskem třináctého titulu z turnaje Masters v kariéře. Na prvním místě má španělský tenista výrazný náskok 4080 bodů před Švýcarem Rogerem Federerem, jenž neuspěl v semifinále proti Britovi Andymu Murraymu. 

Nejlepší čeští hráči Radek Štěpánek a Tomáš Berdych prohráli v Indian Wells hned v prvním kole a v žebříčku se prakticky nepohnuli. Štěpánek klesl o jedno místo a je devatenáctý, Berdych zůstal dvaadvacátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články