Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V Kitzbühelu na český duel nedojde. Kopřiva vypadl, Lehečka ale uspěl

Tenista Vít Kopřiva po postupu z kvalifikace vypadl na turnaji v Kitzbühelu v prvním kole hlavní soutěže. Pětadvacetiletý rodák z Bílovce podlehl 1:6, 5:7 osmému nasazenému Joau Sousovi z Portugalska. Naopak Jiří Lehečka porazil 7:6, 6:4 Brazilce Thiaga Monteira a stejně jako minulý týden v Gstaadu postoupil do druhého kola.

Osmašedesátý hráč světa Lehečka porazil žebříčkového souseda Monteira (67.) za hodinu a tři čtvrtě. V tie-breaku první sady čelil mladý Čech za stavu 5:6 setbolu, ale díky dvěma nechytatelným servisům a podařenému stopbalu získal následující tři body a tím i set.

V druhé sadě Lehečka od vedení 5:1 prohrál málo vídaných 13 výměn v řadě, více než snížení na 4:5 ale soupeři nepovolil. Při vlastním podání proměnil po dlouhém returnu Brazilce první mečbol.

Pětadvacetiletý Kopřiva v tyrolském horském středisku postoupil z kvalifikace do hlavní soutěže, kde nestačil na turnajovou osmičku Sousu. Na minulém turnaji v Gstaadu Kopřiva v kvalifikaci neuspěl a nedostal šanci obhájit loňské senzační semifinále. Ve světovém žebříčku se propadl o 35 míst na 159. pozici.

Turnaj mužů v Kitzbühelu (antuka, dotace 597 900 eur):

Dvouhra - 1. kolo:

Sousa (8-Portug.) - Kopřiva (ČR) 6:1, 7:5, Varillas (Peru) - Taberner (Šp.) 6:4, 6:3, Lehečka (ČR) - Monteiro (Braz.) 7:6 (8:6), 6:4, Misolic (Rak.) - Dutra da Silva (Braz.) 6:2, 7:6 (8:6).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články