Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

US Open bude bez obhájce titulu, Thiem kvůli zraněnému zápěstí ukončil sezonu

Jeden z hlavních favoritů grandslamového US Open se turnaje nezúčastní. Rakušan Dominic Thiem, který měl ve Flushing Meadows obhajovat titul, totiž ukončil sezonu. Stopku mu vystavilo zranění zápěstí, jež si přivodil v červnu na Mallorce. Od té doby nehraje.

Dominic Thiem s trofejí pro vítěze US Open
zdroj: USA Today Sports

Sedmadvacetiletý tenista přišel o Wimbledon i Olympijské hry v Tokiu a nenaskočí ani do turnaje v New Yorku, kde loni zaznamenal životní úspěch. O ukončení ročníku informovali jeho zástupci v tiskové zprávě.

"Jsem hrozně zklamaný, že nemohu obhajovat titul na US Open a přijdu o zbytek sezony. Ale vím, že to tak musí být. Mám před sebou ještě dlouhou kariéru, takže se vrátím, až budu úplně v pořádku a v dobré formě," uvedl Thiem.

Jeho léčba se vyvíjela dobře, ale po návratu na kurty se potíže znovu ozvaly. "Když jsem hrál, začalo to opět bolet. Doktoři mi řekli, že zápěstí potřebuje víc času. Shodli jsme se na konzervativní léčbě a na tom, že nechám zápěstí nějakou dobu odpočívat. Bylo to těžké rozhodnutí, ale vím, že to jinak nejde," dodal.

Na US Open bude Venus Williamsová

Bývalá světová jednička Venus Williamsová dostala divokou kartu na nadcházející US Open. Jednačtyřicetiletá americká tenistka ve Flushing Meadows získala dva ze svých sedmi grandslamových titulů.

US Open začne 30. srpna. Thiemovi patří šesté místo ve světovém žebříčku ATP, i když se mu letos příliš nedařilo. Jeho maximem bylo semifinále na květnovém turnaji Masters v Madridu.

Od té doby do osudného zápasu s Francouzem Adrianem Mannarinem, při němž se za stavu 5:2 zranil, vyhrál jen jedno ze čtyř utkání. Vypadl v 1. kole i na oblíbeném Roland Garros, kde v letech 2018 a 2019 prohrál až ve finále s Rafaelem Nadalem ze Španělska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články