Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hlaváčková se probojovala do finále smíšené čtyřhry

New York - Andrea Hlaváčková je na US Open ve finále smíšené čtyřhry. S běloruským partnerem Maxem Mirným odvrátili v semifinále mečbol a porazili francouzsko-kanadský pár Kristina Mladenovicová, Daniel Nestor, letošní vítěze mixu na trávě ve Wimbledonu, po boji 7:5, 6:7 a 12:10.

Andrea Hlaváčková
zdroj: ČTK/AP autor: Kerstin Joensson

V boji o titul se Hlaváčková s Mirným utkají s americko-mexickým párem Abigail Spearsová, Santiago Gonzalez. V New Yorku je sedmadvacetiletá tenistka ve hře i v deblu s tradiční partnerkou Lucií Hradeckou, s níž jsou v semifinále.

Česko má v New Yorku podruhé za sebou zástupce ve finále smíšené čtyřhry. Květa Peschkeová loni s Polákem Marcinem Matkowským nakonec na titul nedosáhli. To se naposledy povedlo Heleně Sukové s Australanem Toddem Woodbridgem před 20 lety. V roce 2006 uspěla pod americkou vlajkou Martina Navrátilová.

Ve čtvrtfinále skončila slovenská tenistka Daniela Hantuchová, porazila ji turnajová dvojka Viktoria Azarenková z Běloruska 6:2, 6:3. Hantuchová se do čtvrtfinále US Open dostala podruhé v kariéře, poprvé to dokázala jako devatenáctiletá.

Španěl Rafael Nadal porazil ve čtvrtfinále krajana Tommyho Robreda. Přemožitele Švýcara Rogera Federera zničil po setech 6:0, 6:2 a 6:2 a v semifinále se utká s Francouzem Richardem Gasquetem.


"Mám za sebou letošní nejlepší zápas na US Open," pochválil se Nadal po letošním dvacátém vítězství na betonových kurtech. Vítěz US Open z roku 2010 v pěti zápasech ve Flushing Meadows ztratil jeden set. "Hraju v každém zápase o trochu lépe, což je skvělé," pochvaloval si druhý hráč světa.

Gasquet na turnajích ATP a grandslamech Nadala ani jednou z deseti duelů neporazil. "To jsem dokázal jen jednou, když mu bylo třináct," vzpomínal Francouz a na zápas se těšil. "Jsme kamarádi a já nemám co ztratit," řekl.

Výsledky US Open:

Ženy:
Čtyřhra - 3. kolo: S. Williamsová, V. Williamsová (USA) - Pavljučenkovová, Šafářová (11-Rus./ČR) 6:1, 7:6 (7:3).
Dvouhra - čtvrtfinále: V. Azarenková (2-Běl.) - D. Hantuchová (SR) 6:2, 6:3.

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále: R. Nadal (2-Šp.) - T. Robredo (19-Šp.) 6:0, 6:2, 6:2.
Smíšená čtyřhra - semifinále: Hlaváčková, Mirnyj (ČR/Běl.) - Mladenovicová, Nestor (Fr./Kan.) 7:5, 6:7 (4:7), 12:10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články