Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME ve vodním slalomu 2024

Halepová se definitivně rozhodla, na US Open hrát nebude

Další tenistkou, která se kvůli obavám z koronaviru nezúčastní US Open, je světová dvojka Simona Halepová z Rumunska. Čerstvá vítězka pražského turnaje WTA se z newyorského grandslamu odhlásila. Své rozhodnutí oznámila na Twitteru stejně jako světová osmička Belinda Bencicová ze Švýcarska.

Simona Halepová
zdroj: AP autor: Michel Euler

"Po zvážení všech faktorů a vzhledem k mimořádným podmínkám, v nichž aktuálně žijeme, jsem se rozhodla necestovat do New Yorku na US Open," napsala na sociální síti.

"Vždy jsem tvrdila, že se budu rozhodovat v první řadě s ohledem na své zdraví. Proto dám přednost tomu, abych zůstala a trénovala v Evropě," dodala.

Z elitní desítky žebříčku WTA už neúčast ve Flushing Meadows potvrdilo šest tenistek. Před Halepovou se omluvily světová jednička Ashleigh Bartyová, Elina Svitolinová (5), obhájkyně titulu Bianca Andreescuová (6), Kiki Bertensová (7) a Belinda Bencicová (8). Nejlepší Češka, světová trojka Karolína Plíšková, naopak hrát v zámoří plánuje.

Z loňských semifinalistek US Open zbyla po odstoupení Bencicové, Andreescuové a Svitolinové jen šestinásobná vítězka newyorského grandslamu Serena Williamsová. "Rozhodla jsem se vynechat americkou zastávku v New Yorku a vrátím se na okruh WTA až v září v Římě," napsala Bencicová.

Grandslamovému US Open bude na kurtech ve Forest Hills předcházet náhrada za turnaj v Cincinnati. Obě akce se uskuteční bez diváků za přísných bezpečnostních opatření, která mají minimalizovat riziko nákazy koronavirem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články