Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tsonga opět v TOP 10. V Torontu porazil Federera

Toronto - Švýcar Roger Federer v Torontu na 80. titul v kariéře nedosáhl. Ve finále prohrál 5:7 a 6:7 s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou, který ukončil po roce a půl čekání na turnajové vítězství. Na podniku série Masters triumfoval Tsonga podruhé v kariéře a vrátí se do první desítky světového žebříčku.

Jo-Wilfried Tsonga
zdroj: AP

Třináctý nasazený Francouz na Rogers Cupu dal zapomenout na nevýrazné výkony z poslední doby. Cestou do finále vyřadil světovou jedničku Novaka Djokoviče, dvojnásobného šampiona kanadského turnaje Andyho Murrayho a v semifinále semifinalistu Wimbledonu Grigora Dimitrova.

Na závěr soutěže si Tsonga poradil i s Federerem, který hrál 120. finále na okruhu ATP. Sedmnáctinásobného grandslamového šampiona, který usiloval o třetí titul z tohoto turnaje, porazil popáté v kariéře. Jedenáctkrát se Švýcarem prohrál.

V celém zápase prohrál podání pouze Federer za stavu 5:6 v prvním setu. Ve druhé sadě se situace málem opakovala v desátém gamu, ale tehdy ještě švýcarský tenista mečbol odvrátil. V tie-breaku od stavu 3:3 Tsonga nenechal soupeři už ani jeden míč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články