Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Tiafoe v tie-breacích zlomil Rubljova a poprvé si zahraje semifinále US Open

Americký tenis bude mít v semifinále US Open svého zástupce. Mezi čtyři nejlepší se totiž probojoval Frances Tiafoe, který vyřadil Andreje Rubljova 7:6, 7:6 a 6:4. V semifinále je tak vůbec poprvé v kariéře. Světová jednička Polka Iga Šwiateková zdolala domácí Američanku Jessicu Pegulaovou 6:3, 7:6 a probojovala se poprvé na betonových dvorcích v New Yorku do semifinále. Vyzve v něm přemožitelku Karolíny Plíškové, Bělorusku Arynu Sabalenkovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Šwiateková, Alcaraz a Tiafoe jsou v semifinále US Open

Čtyřiadvacetiletý domácí hráč navázal na předchozí vítězství nad světovou dvojkou Rafaelem Nadalem a vyzve v další fázi Španěla Carlose Alcaraze.

Ten otočil dramatický duel s Italem Jannikem Sinnerem a po vítězství 6:3, 6:7, 6:7, 7:5, 6:3 a více než pěti hodinách boje slaví premiérový postup do semifinále grandslamu. Třetí nasazený hráč odvrátil v nejpozději ukončeném duelu v historii soutěže (02:50) mečbol a dál živí naději na post světové jedničky.

"Nechápu, jak jsem to dokázal. Je neuvěřitelné, na jaké úrovni jsem byl schopný zahrát," řekl v rozhovoru na kurtu Alcaraz.

Turnajová dvaadvacítka Tiafoe oplatil Rubljovovi březnovou porážku z turnaje v Indian Wells. K premiérovému postupu mezi čtyři nejlepší hráče grandslamového turnaje vykročil díky dvěma zvládnutým tie-brekům v úvodních setech.

Oba hráči si dlouho drželi servis i ve třetí sadě. Teprve v sedmém gamu získal Tiafoe první brejk v zápase a díky stoprocentnímu servisu dovedl duel k postupu. V utkání mu pomohlo 18 es a 46 vítězných míčů.

Rubljov nepostoupil mezi čtyři nejlepší hráče na grandslamu ani na šestý pokus. Popáté neuhrál ve čtvrtfinále ani set.

Dvojnásobná vítězka Roland Garros Šwiateková porazila Pegulaovou potřetí v sezoně a znovu neztratila ani set. Jednadvacetiletá Polka přišla v úvodní sadě jako první o servis, od stavu 2:3 ale získala čtyři gamy za sebou a vývoj otočila.

Ve druhém setu rodačka z Varšavy nepotvrdila pětkrát brejk a utkání dvakrát nedopodávala. V tie-breaku už ale nezaváhala a po necelých dvou hodinách hry slavila postup. Osmadvacetiletá Pegulaová neuspěla ve čtvrfinále grandslamu ani na čtvrtý pokus.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články