Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tenistky budou hrát kvalifikaci Poháru B. J. Kingové pod širým nebem na Štvanici

Na antuce na pražské Štvanici odehrají české tenistky kvalifikaci pro finálový turnaj letošního ročníku Poháru Billie Jean Kingové. Svěřenkyně kapitána Petra Pály čeká souboj s Velkou Británií, kterou budou hostit 15. a 16. dubna na malém centrkurtu s kapacitou 1200 diváků. Dějiště potvrdila komise soutěže, předprodej vstupenek začne v březnu.

"Připravovat v covidové době jakoukoli sportovní akci s několikaměsíčním předstihem je velmi ošidné, ale udělali jsme vše pro to, abychom eliminovali rizika šíření nákazy. Proto se v polovině dubna hraje venku, proto jsme nechtěli areál s velkou kapacitou, když i tisícovka fandů dokáže udělat krásnou domácí atmosféru," uvedl prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

"Antuku jsme zvolili po dohodě s kapitánem Petrem Pálou, aby mohl postavit co nejsilnější tým ze skvělých českých tenistek," dodal Kaderka.

Češky v loňském novém modelu mistrovství světa družstev, které hrálo v Praze dvanáct celků, skončily ve skupině D po výhře nad Němkami a porážce se Švýcarkami. Britky předloni v kvalifikaci prohrály se Slovenkami a loni v baráži zvládly souboj s Mexikem.

S Británií půjde o první vzájemný souboj v tenisové soutěži družstev žen. České tenistky vyhrály od roku 2011 šest titulů, Britky se v minulosti dostaly čtyřikrát do finále, naposledy před 40 lety. Vítězky postoupí do finále, které se uskuteční 8. až 13. listopadu na zatím neurčeném místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články