Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Tenis si teď budu vychutnávat, řekla Vaidišová po vítězném návratu

Albuquerque (USA) Nicole Vaidišová mírnila po první soutěžní výhře po čtyřech a půl letech přehnaná očekávání. Bývalá světová sedmička v úterý zdolala Sesil Karatančevovou z Kazachstánu 6:3 a 6:4 v 1. kole turnaje ITF v Albuquerque, ale věděla, že udělala při návratu na kurty teprve první krok.

Nicole Vaidišová
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Dean Hanson/Journal

"Nemohu teď být namyšlená a myslet si, že po čtyřech letech mimo tenis a po zdravotních problémech, které jsem měla, přijdu a budu všechno vyhrávat," citoval Vaidišovou deník Albuquerque Journal. "Pořád mám před sebou dlouhou cestu. Bez ohledu, jestli budu vyhrávat nebo prohrávat, je to součást plánu k návratu."

Pětadvacetiletá Vaidišová ukázala proti Karatančevové, 191. hráčce světa, slušný pohyb i servis a tvrdý forhend, kterým bodovala. "To je neskutečné," radovala se z první výhry. Po mečbolu se chytla za pusu, jako by tomu sama nevěřila, podala si se soupeřkou ruku a chvilku dojatě seděla na lavičce. "Po čtyřech letech jsem hrála zápas. Bylo to nervy drásající a jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla.

Dvakrát operované pravé rameno Vaidišovou neomezovalo, ale vstup do zápasu neměla ideální. "Začátek byl všelijaký, takový ošemetný," řekla. Ale od stavu 1:3 v prvním setu vyhrála pět her a duel vyhrála za necelou hodinu a čtvrt.

Vaidišová řekla, že by byla ráda, kdyby v minulosti, kdy jako mladá vyletěla na tenisové nebe, lépe zvládala tlak. "Užívejte si tenis," radí současným teenagerkám, které se derou vzhůru. Sama už v 15 letech vyhrála první ze šesti turnajů na okruhu WTA a o dva roky později se dostala do světové desítky.

"Tenkrát to bylo jenom o vyhrávání, vyhrávání a vyhrávání a vůbec jsem si to nevychutnávala, což bych si přála, aby to tak bylo," přiznala semifinalistka dvouhry na grandslamových French Open 2006 a Australian Open 2007.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články