Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Strýcová v Linci úvod zvládla, Siniaková vypadla

Druhá nasazená tenistka Barbora Strýcová vstoupila vítězně do turnaje v Linci. V utkání s Američankou Madison Brengleovou se ale na postup hodně nadřela a vítězství 7:5, 6:3 slavila až po téměř dvouhodinovém boji. Její další soupeřkou bude Chorvatka Jana Fettová, přemožitelka Denisy Allertové z prvního kola. Na okruhu WTA se ještě neutkaly. Kateřina Siniaková nenaplnila v Linci roli šesté nasazené a vypadla v 1. kole po porážce 7:6, 2:6, 3:6 se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou.

Jednatřicetiletá Strýcová, která je stále ve hře o postup na závěrečný turnaj sezony Elite Trophy v Ču-chaji, bojovala se soupeřkou z deváté desítky pořadí WTA především ve druhém setu dlouze o takřka každý game.

V klíčové šesté hře se s Brengleovou tahala o vlastní servis sedmnáct minut, nakonec ho ale uhájila a vítězství si pak zajistila v dalším maratonském devátém gamu, v němž při podání soupeřky proměnila pátý mečbol.

Neúspěšnou dvouhodinovou bitvu absolvovala Siniaková, jež hráčce z druhé stovky žebříčku Golubicové v prvním vzájemném duelu podlehla 7:6, 2:6, 3:6. Ze čtrnácti gamů na servisu česká tenistka devět prohrála.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články