Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Strýcová při domácí rozlučce nestačila na Rainaovou, středeční program Prague Open ukončil déšť

Barbora Strýcová dohrála při rozlučce s domácími příznivci na turnaji WTA v Praze v prvním kole. Sedmatřicetiletá rodačka z Plzně nestačila v odloženém utkání na Ankitu Rainaovou z Indie, které podlehla 6:3, 3:6, 4:6. Z českých tenistek měla ve středu hrát ještě Tereza Martincová, ale souboj o čtvrtfinále s Číňankou Jüan Jüe byl kvůli dešti odložen na čtvrtek.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr a ohlas utkání Strýcová – Rainaová

Čerstvá dvojnásobná wimbledonská šampionka ve čtyřhře se měla utkat se 196. hráčkou žebříčku v úterý. Pořadatelé ale odložili duel kvůli pozdnímu startu na středu. Pro Strýcovou šlo o předposlední turnaj v rámci rozlučkového turné, které si naplánovala po mateřské přestávce. Kariéru plánuje definitivně ukončit po zářijovém US Open.

"Těch emocí je ve mně hrozně moc. Jak blbé po nepovedeném zápase, tak dobré: loučení, syn, moje rodina. To vše bylo mnohem lepší a víc," řekla Strýcová. "Jsem hrozně šťastná. Říkat tohle po nepovedeném zápase je sice zvláštní, ale takhle prostě sport funguje a někdy to nevyjde. Nebyla jsem úplně fyzicky připravená, léčila jsem nějaké zranění a furt léčím. Jsem ale šťastná, že jsem zažila, co jsem zažila," doplnila.

Po utkání si Strýcová vysloužila potlesk zaplněných tribun stadionu ve Stromovce. Od pořadatelů dostala kytici a zhlédla vzpomínkové video s největšími úspěchy. Během ceremoniálu se neubránila slzám.

"Hrozně jsem se snažila, abych nepropukla úplně v pláč. Kousala jsem se do rtů a během videa to na mě hodně šlo. O to víc, když jsem držela syna. Od pořadatelů to bylo hrozně hezké, že mi připravili takovéhle překvapení. Tenhle turnaj mám strašně ráda, je to jeden z mých oblíbených. Je to doma, skvělá atmosféra a moc jsem si to užívala," uvedla Strýcová.

Bývalá semifinalistka Wimbledonu ve dvouhře měla lepší úvod. Po brejku se ujala vedení 3:1. O sedm let mladší Rainaová, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, sice v sedmé hře také prolomila soupeřčino podání, česká tenistka ale reagovala dalším brejkem a využila při servisu třetí setbol.

Strýcová měla v úvodu druhé sady k dispozici další dva brejkboly. Nevyužila je, Rainaová vzápětí ukořistila její servis a vedla 3:1. Indka už do konce setu soupeřce další brejkbol nenabídla a vynutila si rozhodující sadu.

V ní Češka vedla 3:1, ale brejk nepotvrdila. Klíčový moment přišel v deváté hře, kdy sice odvrátila čtyři brejkboly, při pátém už ale nasměrovala míček do autu. Rainaová poté při servisu odvrátila dva brejkboly a zužitkovala první mečbol. V osmifinále vyzve Lindu Noskovou.

"Myslím, že to hrozně ovlivnil začátek druhého setu. Kdybych se držela na 2:2, 3:3, tak bych to nějakým způsobem dala. Poté jsem ale začala dělat strašné chyby. Možná se projevila i zápasová nevyhranost," dodala Strýcová.

Tenisový turnaj žen v Praze (tvrdý povrch):

Dvouhra – 1. kolo: 
Rainaová (Indie) – Strýcová (ČR) 3:6, 6:3, 6:4.
2. kolo:
Baindlová (8-Ukr.) – Niemeierová (Něm.) 5:0 skreč, Cristianová (Rum.) – Arangová (Kol.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra – 1. kolo:
Gámizová, Watsonová (Venez./Brit.) – Detiucová, Sisková (3-ČR) 6:7 (7:9), 6:3, 10:7.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články