Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Stephensová kráčí za obhajobou titulu, ve čtvrtfinále je i Del Potro

Třetí nasazená Sloane Stephensová postoupila na US Open do čtvrtfinále a udělala další krok k obhajobě loňského prvenství. Američanka porazila Elise Mertensovou z Belgie, přemožitelku Barbory Strýcové, bez výraznějších problémů dvakrát 6:3. Mezi osmičkou nejlepších je i Juan Martín del Potro z Argentiny, který deklasoval chorvatskou naději Bornu Čoriče po setech 6:4, 6:3 a 6:1.

Sloane Stephensová se raduje z vítězství
zdroj: USA TODAY Sports autor: Geoff Burke

Stephensová za pomoci svého stylu, dobře namíchaného "koktejlu" obrany s útokem, vyhrála za hodinu a šestadvacet minut. Mertensové tak vrátila nedávnou porážku z osmifinále turnaje v Cincinnati. "Věděla jsem, že budu muset tentokrát přidat a odehrála jsem solidní zápas. Nemůžu si přát víc," řekla pětadvacetiletá Američanka.

V repríze loňského čtvrtfinále si zahraje s Lotyškou Anastasijí Sevastovovou, jež vyřadila Ukrajinku Elinu Svitolinovou. "Sáhla jsem si na dno," vzpomínala Stephensová na rok staré dramatické vítězství nad Sevastovovou 7:6 ve třetím setu.

Je nám líto, video expirovalo.
Stephensová nezaváhala s Mertensovou a postoupila do čtvrtfinále US Open

Postoupil i třetí nasazený Del Potro, který hladce zdolal Čoriče. Jediné komplikace měl devětadvacetiletý Argentinec v úvodním setu, kdy ztratil vedení 4:1. Pak už soupeři nedovolil žádný brejkbol a ve čtvrtfinále se utká s domácím Johnem Isnerem.

Američan vyhrál pětisetovou bitvu servismanů, když přestřílel Milose Raonice 20:18 na esa a zvítězil 3:6, 6:3, 6:4, 3:6 a 6:2. Isner tak porazil Kanaďana na grandslamu stejně jako letos ve Wimbledonu. "Každý asi čekal pět tie-breaků, ale naštěstí se nekonal ani jeden a dokázal jsem to v pátém docela snadno," uvedl Isner, jehož servis měl rychlost až 227 km/h.

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 53 milionů dolarů):

Muži: Dvouhra - 4. kolo: Del Potro (3-Arg.) - Čorič (20-Chorv.) 6:4, 6:3, 6:1, Isner (11-USA) - Raonic (25-Kan.) 3:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:2.

Ženy: Dvouhra - 4. kolo: Stephensová (3-USA) - Mertensová (15-Belg.), Sevastovová (19-Lot.) - Svitolinová (7-Ukr.) 6:3, 1:6, 6:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články