Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Štěpánek ukončil sezonu a už se těší na další

Praha - Radek Štěpánek už se letos na turnajích neobjeví. Podobně jako před rokem ukončil sezonu předčasně. Dvojnásobný vítěz Davisova poháru oznámil, že se již těší na rok 2018. V žebříčku dvouhry ATP klesl na 219. místo a doufá, že se mu povede dostat zpět do stovky.

Radek Štěpánek
zdroj: ČT4

"Jsem zdráv, v plném tréninku a mé tělo drží, ale bohužel můj stav zatím není takový, abych byl stoprocentně připraven nastoupit bez rizika k zápasům," oznámil Štěpánek. "A já už nechci nic podcenit a uspěchat. Proto jsem se rozhodl, a nejsem letos zdaleka první, v tomto roce již nic neriskovat a nehrát žádný zápas na tour."

Osmatřicetiletý karvinský rodák nedohrál sezonu do konce podruhé za sebou. Loni skončil 20. října rovněž kvůli zádům a doufal, že letos bude fit. Rok začal dobře, v lednu prošel v Dauhá z kvalifikace do čtvrtfinále a na grandslamovém Australian Open z kvalifikace do 2. kola. Záda se ale novu ozvala a Štěpánek pak už nehrál.

Koncem března podstoupil operaci bederní páteře, aby se zbavil chronických problémů. Stále ale myslel, že se vrátí ještě v tomto roce. "Nechával jsem si malinký prostor a věřil, že třeba možná by to šlo, i proto, že v září se hraje Davis Cup," připomněl baráž v Nizozemsku.

"Ale nebudu blbnout, když chci ještě nějaký ten rok hrát jak na tour, tak právě i Davis Cup. Tady musí rozhodovat hlava a doktoři, a ne srdce, které by strašně moc chtělo," doplnil bývalý osmý singlista světa. "Mám teď čistou hlavu a velký prostor se pořádně připravit na sezonu 2018. Už teď se na ni strašidelně těším!" dodal.

Ve svém vyjádření poděkoval fanouškům za podporu. "Spousta z vás mi píše, jak vám chybím na dvorci. Moc si toho vážím a žene mě to dál," uvedl bronzový medailista z mixu s Lucií Hradeckou na loňské olympiádě v Riu de Janeiro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články