Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Štěpánek i Rosol v Mnichově postoupili, Veselý vypadl

Mnichov - Radek Štěpánek se po sedmiměsíční zdravotní pauze vrátil vítězně na okruh ATP. V prvním kole antukového turnaje v Mnichově mu situaci usnadnil Uzbek Farruch Dustov, který zápas po 58 minutách za stavu 6:1, 4:1 pro Štěpánka skrečoval. V programu prvního kola, který začal kvůli dešti s čtyřhodinovým zpožděním, uspěl i Lukáš Rosol. Devátý nasazený hráč porazil domácího Floriana Mayera rovněž za necelou hodinu 6:2, 6:2. Skončil naopak Jiří Veselý, který prohrál s domácím Philippem Kohlschreiberem 1:6, 2:6 a na finálovou účast z Bukurešti nenaváže.

Štěpánek odehrál poslední zápas na okruhu ATP vloni v září na US Open, poté si v semifinále Davisova poháru zranil záda. Vstup do nové sezony musel odložit kvůli problémům s nohou a v žebříčku se propadl až na 120. místo. V Mnichově proto musel absolvovat kvalifikaci, v součtu tak už na německé antuce vyhrál čtvrtý zápas za sebou.

Sezonu jako na houpačce dál prožívá Veselý, který po lednovém premiérovém triumfu v Aucklandu vypadl na šesti turnajích za sebou v 1. kole. Propad zastavil až začátkem dubna v Casablance, kde došel do semifinále, na následujícím podniku v Monte Carlu ale opět nezvládl úvodní kolo. Minulý týden v Bukurešti sahal po druhém titulu v kariéře, sinusoida výkonů ho ale nyní zavedla opět dolů a s pátým nasazeným Kohlschreiberem prohrál i druhý vzájemný zápas.

Šestatřicetiletý Štěpánek se ve druhém kole utká se třetím nasazeným Robertem Bautistou ze Španělska, s nímž dosud nikdy nehrál. Rosol bude hrát se Sergejem Stachovským z Ukrajiny, s nímž oba vzájemné zápasy letos prohrál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články