Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Štěpánek chce hrát olympijskou čtyřhru s Berdychem, myslí i na dvouhru

Praha – Radek Štěpánek se ve svých 36 letech nevzdává. V posledních letech se často potýká se zdravotními problémy, ale znovu a znovu se vrací na kurty. Naposledy pomohl zachránit český tým v elitní skupině Davisova poháru a už přemýšlí o olympijských hrách v Riu, kde se kromě čtyřhry s Tomášem Berdychem chce představit i ve dvouhře.

Sport
zdroj: ČT4

Radek Štěpánek se k tenisu vrátil v dubnu po sedmiměsíční pauze, když přemohl zdravotní problémy. Před třemi týdny musel kvůli svalovým potížím odstoupit z US Open, ale pozvánku do reprezentace neodmítl, odjel na baráž do Indie.

"Reprezentace mi přinesla nejkrásnější pocity, které jsem na kurtu kdy zažil. Když můžete udělat radost deseti milionům lidí, není nic krásnějšího," prohlásil Štěpánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Štěpánek chce hrát v Riu čtyřhru s Berdychem

V šestatřiceti letech s tenisem zatím končit nehodlá. "Někteří říkají, že už to nemám zapotřebí. Ale spíše se setkávám s tím, že mě obdivují. Baví mě to a cítím, že se pořád můžu rovnat s nejlepšími," uvedl dvojnásobný vítěz Davis Cupu.

Do konce sezony se chce Štěpánek posunout v žebříčku co nejvýše a v té příští se soustředit na olympijské hry v Riu. "Nastoupíme s Tomášem Berdychem do čtyřhry, na kterou jsme dlouho domluveni. Ale obrovská motivace je se probojovat i ve dvouhře. Přidat do sbírky olympijskou medaili by bylo moc krásné," dodal momentálně 141. hráč žebříčku Štěpánek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články