Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Španělé i bez Alcaraze v Davis Cupu snadno přejeli Srbsko, kterému chyběl Djokovič

I bez nové světové jedničky Carloze Alcaraze si španělští tenisté poradili ve svém úvodním utkání skupinové fáze finálového turnaje Davis Cupu 3:0 se Srbskem. Čerstvý vítěz US Open dorazil z New Yorku do Valencie den před zápasem a nadšeným fanouškům se ukázal při hymnách, do duelu skupiny B ale nezasáhl.

Španělé slaví daviscupovou výhru nad Srbskem
zdroj: Reuters

Španělé si se Srbskem, které postrádá svou největší hvězdu Novaka Djokoviče, poradili už po dvouhrách. Nejprve Albert Ramos porazil ve třech setech Lasla Djereho a rozhodující bod získal Roberto Bautista s Miomirem Kecmanovičem. Výhru pak domácí favorité pečetili ve čtyřhře.

Ve skupině D v Glasgow se nedočkal vítězného návratu do Davis Cupu po třech letech Andy Murray. Utkání domácích Britů proti USA rozhodovala až čtyřhra, v níž bývalá světová jednička Murray po boku Joea Salisburhyho podlehla americkému páru Jack Sock, Rajeev Ram. Zápas skončil v jednu hodinu po půlnoci.

Až po čtyřhře bylo jasno o vítězi také v Hamburku, kde si Němci připsali první daviscupovou výhru nad Francií od roku 1938. Domácími hrdiny byli deblisté Kevin Krawietz a Tim Pütz, kteří pomohli po osmi porážkách ukončit neúspěšnou sérii se západním sousedem.

Domácí tým uspěl na úvod i ve skupině A v Boloni, kde Italové porazili 3:0 loňské finalisty Chorvaty.

Základní část finálového turnaje se hraje do neděle. Dva nejlepší týmy z každé ze čtyř čtyřčlenných skupin postoupí do vyřazovací fáze, jež se bude hrát 22. až 27. listopadu v Málaze.

Výsledky 1. kola tenisového Davisova poháru

Skupina B (Valencie):

Španělsko - Srbsko 3:0
Granollers, Martínez - Čačič, Lajovič 6:7 (5:7), 6:2, 6:2.

Skupina D (Glasgow):

USA - Británie 2:1
Ram, Sock - A. Murray, Salisbury 5:7, 6:4, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články