Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Souboj titánů v Paříži. Federera může na cestě za stým titulem zastavit Djokovič

V Paříži se schyluje k velké bitvě. Roger Federer postoupil na turnaji Masters v Paříži do semifinále, když nad Japoncem Keiem Nišikorim zvítězil 6:4, 6:4. Chtělo by se říct, že jubilejní stý titul má na dosah. Jenže jeho nejbližším soupeřem bude Srb Novak Djokovič, který se v pondělí vrátí do čela světového žebříčku.

Roger Federer
zdroj: REUTERS autor: Moritz Hager

Federer a Djokovič se utkali už šestačtyřicetkrát, letos však na sebe narazí teprve podruhé. V srpnu v Cincinnati zvítězil srbský tenista ve dvou setech a vylepšil si vzájemnou bilanci na 24:22. "V Cincinnati jsem opravdu nehrál dobře, vůbec mi tam nešel return. Snad to teď bude lepší," řekl Federer.

Pařížský halový turnaj vyhrál jen v roce 2011. Djokovič na Masters ve francouzské metropoli triumfoval čtyřikrát a v současnosti se může pyšnit i sérií 21 vítězných duelů. "Jsem na ten zápas zvědavý. Od Paříže jsem nic velkého neočekával, protože po Basileji jsem byl hodně unavený," přiznal Federer.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovičova a Federerova cesta se v Paříži střetne v semifinále

V úvodním semifinále Rus Karen Chačanov porazil 6:4, 6:1 účastníka Turnaje mistrů Dominica Thiema z Rakouska a poprvé si zahraje finále turnaje Masters.

Osmnáctý hráč světového žebříčku Chačanov vyřadil v pařížské hale třetího favorizovaného soupeře za sebou. V osmifinále porazil světovou devítku Johna Isnera z USA, ve čtvrtfinále pětku Alexandera Zvereva z Německa a dnes za 72 minut osmičku Thiema, jenž si v pátek jako osmý zajistil účast na finále ATP Tour v Londýně.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články