Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Sonego získal titul na domácí půdě v Cagliari. Carreňo ovládl Marbellu

Italský tenista Lorenzo Sonego ovládl antukový turnaj v Cagliari a získal druhý titul v kariéře. Třetí nasazený svedl ve finále tříhodinovou bitvu se Srbem Laslem Djerehem, kterého nakonec udolal 2:6, 7:6 s 6:4. Na turnaji v Marbelle se radoval Španěl Pablo Carreňo, který titulem ozdobil svou 200. výhru na okruhu ATP. Ve finále porazil krajana Jaumeho Munara 6:1, 2:6 a 6:4.

Lorenzo Sonego
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Franklin II

34. hráč světa Sonego přitom do utkání nevstoupil nejlépe, úvodní dějství prohrál za tři čtvrtě hodiny. Chleba se lámal ve druhém setu, který trval bezmála hodinu a půl a domácí tenista ho dotáhnul do vítězného konce až v tiebreaku. K vítězství Itala pomohl i fakt, že Srb natropil v utkání hned osm dvojchyb.

Sonego je prvním Italem od Filippa Volandriho v Palermu 2006, jenž vyhrál turnaj ATP Tour na domácí půdě. Pětadvacetiletý turínský rodák navíc získal v Cagliari double, v sobotu vyhrál s krajanem Andreou Vavassorim poprvé v kariéře čtyřhru.

První titul v kariéře vybojoval aktuálně 34. hráč světa Sonego před dvěma lety na trávě v Antalyi.

Tenisový turnaj mužů v Cagliari (antuka, dotace 408.800 eur):

Dvouhra - finále: Sonego (3-It.) - Djere (Srb.) 2:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Devětadvacetiletý Carreňo získal v Marbelle pátý titul v kariéře a druhý na antuce. Na úspěch čekal od roku 2019, kdy triumfoval na tvrdém povrchu v Čcheng-tu. V této sezoně zvedl trofej nad hlavu jako první Španěl.

Úvodní set v duelu s Munarem, který si finále zahrál poprvé v kariéře, Carreňo jasně ovládl. Ve druhém ale třiadvacetiletý mladík z konce první stovky žebříčku lépe zvládl koncovku, od stavu 2:2 získal čtyři hry a vynutil si třetí set. V něm favorit získal rozhodující brejk v maratonském devátém gamu a vedení 5:4 vzápětí při svém podání proměnil ve vítězství.

Tenisový turnaj mužů v Marbelle (antuka, dotace 408.800 eur):

Dvouhra - finále: Carreňo (1-Šp.) - Munar (Šp.) 6:1, 2:6, 6:4.

Čtyřhra - finále: Behar, Escobar (Urug./Ekv.) - Brkič, Čačič (Bosna/Srb.) 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články