Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Smolný den v Taškentu. Vypadly všechny Češky včetně obhájkyně Kristýny Plíškové

Cesta za obhajobou titulu na turnaji v Taškentu skončila pro Kristýnu Plíškovou už ve druhém kole. I když měla nejvýše nasazená česká tenistka proti Japonce Kurumi Naraové tři setboly a do stavu 5:4 a 40:0 mířila za postupem, zahozené šance ji zlomily a zbytek utkání odevzdala. S Naraovou prohrála 6:7 a 1:6.

Zklamaná Kristýna Plíšková
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Do čtvrtfinále se nedostaly ani Markéta Vondroušová a Denisa Allertová. Vondroušová po bezmála tříhodinové bitvě podlehla Švýcarce Stefanii Vögeleové 6:7, 6:4 a 5:7.

Allertová prohrála s druhou nasazenou Timeou Babosovou z Maďarska dvakrát 3:6, neobhájí loňské semifinále a ve světovém žebříčku může vypadnout z první stovky. Aktuálně jí patří 90. místo.

Babosová, která v Taškentu hraje i čtyřhru s Andreou Hlaváčkovou, nedala Allertové kvalitní hrou příliš šancí. Z rytmu ji spíše vyvedla v závěru druhého setu krátká pauza kvůli dešti, po níž však potřebné dva gamy získala.

Plíšková od koncovky první sady a dvojchyby při setbolu soupeřky sbírala prakticky jen nevynucené chyby a jen 155 cm vysoká Naraová nabídnutou šanci využila. V novém žebříčku klesne Plíšková z 41. pozice do šesté desítky.

Osmnáctileté Vondroušové se po skvělé první části letošní sezony, v které mimo jiné získala svůj premiérový titul na okruhu WTA v Bielu, tolik nedaří. Řešila i problémy se zády a mezi elitou prohrála čtvrtý zápas z posledních pěti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články