Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slézáme se jako švábi na pivo, říká Pála před duelem se Španělkami

Praha ‒ Nehrající kapitán Petr Pála stále postrádá před 1. kolem Fed Cupu Lucii Šafářovou a Kateřinu Siniakovou. Obě se k týmu připojí v příštích dnech. Zbylé tenistky, Karolína Plíšková a Barbora Strýcová, se už přesunuly do Ostravy, kde budou hrát se Španělkami.

"Lucka teď přistála v Praze a měla by se připojit zítra na večeři. Musí si dát nějaký den volna z té cesty, zregenerovat, aby si pak mohla v úterý zahrát. Katka Siniaková přiletí z Tchaj-peje až zítra večer nebo v noci, takže přijede v úterý," řekl Pála. "Je to malinko takové jako švábi na pivo, ale jsem rád, že Lucka se dostala do semifinále a Katka uhrála kola a hrála finále debla. Je jen dobře, že něco uhrály," dodal nehrající kapitán.

Pozdější příjezd poloviny týmu nebere jako problém. "Jsem rád, že Kája a Bára jsou připravené, hlavně ať jsou zdravé. Zkusíme jim třeba někoho z kluků z okolí sehnat na trénink, aby nehrály jen spolu," plánoval Pála.

Vzhledem k tomu, že Španělky budou postrádat zraněnou Carlu Suárezovou, vsadil domácí tým v Ostravě na středně rychlý povrch. "Myslím, že to bude malinko pomalejší než povrch na Australian Open. Tím, že nehraje Suárezová, není třeba dělat úplně rychlý povrch. Holky si přály středně rychlý," uvedl Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková se Strýcovou přicestovaly do Ostravy na 1. kolo Fed Cupu

Petr Pála: "Sice jsme favoritem, ale nesmíme zapomenout, že proti nám bude stát hráčka první světové desítky a vítězka a finalistka grandslamu. Bude to velice těžké utkání. O víkendu jsem koukal na Davis Cup a nic není podle šablon."

České reprezentantky slaví vítězství ve Fed Cupu
zdroj: ABACA autor: Dubreuil Corinne

Jedničkou soupeřek je světová sedmička Garbiňe Muguruzaová. "Myslím, že absence Suárezové je pomoc. Ne že by byla poslední měsíc úplně ve formě, ale je to pořád výborná hráčka," řekla Plíšková.

V české sestavě chybí Petra Kvitová, která se zotavuje z operace ruky. Plíšková a Strýcová si po Australian Open týden odpočinuly. "Týden jsem trénovala, času bylo dost. Ještě to dotrénovat v Ostravě a vše bude dobré," řekla Plíšková. "Já byla na horách, takže jsem si taky dostatečně odpočinula," dodala Strýcová.

Motivace jim ale nechybí. "Nejde to brát tak, že jsme už vyhrály pětkrát, máme doma pět pohárů a řekneme si, že je to nuda. Tohle nikdy neomrzí. Vždy najdu síly začít rok Fed Cupem, je to něco jiného, než když jsme přes rok furt samy," uvedla Strýcová. "Ještě abych neměl motivaci, když tu motivaci vidím u holek," dodal s úsměvem Pála, který zatím ještě nemá jasno, koho postaví do sobotních úvodních dvouher.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články