Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sinner zvítězil v Halle. V Birminghamu triumfovala Putincevová a v Berlíně Pegulaová

Světová jednička Janik Sinner dosáhl na první titul na trávě. V Halle přetlačil Poláka Huberta Hurkacze ve dvou tie-breacích. Po čtrnácti letech má turnaj v Queen’s Clubu amerického vítěze. Tommy Paul porazil Lorenza Musettiho 6:1, 7:6. Totožným výsledek skončilo finále v Birminghamu, které vyhrála Julia Putincevová nad Aljou Tomljanovicovou a slaví třetí karierní titul. Výrazně více se na triumf nadřela Jessica Pegulaová. Američanka ve finále turnaje v Berlíně odvracela pět mečbolů. Nad Annou Kalinskou nakonec zvítězila v tie-breaku rozhodující sady a po setech 6:7, 6:4, 7:6.

Jannik Sinner
zdroj: REUTERS autor: Leon Kuegeler

Sinner rozhodl ve zkrácených hrách 

Sinner si s Hurkaczem poradil za necelé dvě hodiny. Oba soupeři si po celý zápas drželi podání, italský hráč čelil jedinému brejkbolu, Polák třem. V tie-breaku první sady odvrátil Sinner tři setboly a nakonec zvítězil 10:8. Ve druhé zkrácené hře už měl dvaadvacetiletý Ital jasně navrch a získal ji pro sebe poměrem 7:2.

Sinner si připsal první úspěšné finále na trávě a zaznamenal celkově čtrnáctý titul v kariéře. Dosud triumfoval prakticky výhradně na tvrdém povrchu a jednou antuce. Sedmadvacetiletý Hurkacz naopak nenavázal na titul z Halle z roku 2022.

Tenisový turnaj mužů v Halle (tráva, dotace 2 411 390 eur):

Dvouhra  finále:

Sinner (1-It.)  Hurkacz (5-Pol.) 7:6 (10:8), 7:6 (7:2).

Čtyřhra  finále:

Bolelli, Vavassori (1-It.)  Krawietz, Pütz (2-Něm.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:5).

První americký titul v Queen's Clubu od roku 2010

Sedmadvacetiletý Paul nedal v první sadě nenasazenému soupeři šanci. Ve druhém setu se však Musetti zvedl a musel rozhodnout tie-break. Ten byl dlouho vyrovnaný, Ital odvrátil dva mečboly, ale při třetím už turnajová pětka duel ukončila.

Ve finále v Queen's Clubu se Paul představil jako první hráč z USA od roku 2010, kdy Sam Querrey v americkém duelu o titul porazil Mardyho Fishe. Musetti mohl být třetím italským šampionem za poslední čtyři roky.

Paul si v šestém finále připsal třetí titul v kariéře. Úspěšným tažením si navíc vyrovnal osobní maximum ve světovém žebříčku. V novém vydání se posune na 12. místo a stane se novou americkou jedničkou, když za sebe na 13. příčku odsune Taylora Fritze.

Tenisový turnaj mužů v Londýně (tráva, dotace 2 411 390 eur):

Dvouhra  finále:

Paul (5-USA)  Musetti (It.) 6:1, 7:6 (10:8).

Titul po třech letech

Devětadvacetiletá Putincevová získala hladce první set a ve druhém vedla 2:0, ale nakonec musela rozhodnout až v tie-breaku (10:8). O dva roky starší Tomljanovicová ve zkrácené hře odvrátila dva mečboly, ale na premiérový titul ani na pátý pokus nedosáhla. Ve finále byla po pěti letech.

Putincevová dosud ovládla turnaje v Norimberku v roce 2019 a Budapešti 2021. V Birminghamu si připsala první titul na trávě a finálovou bilanci si vylepšila na tři vítězství a tři porážky.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 267 082 dolarů):

Dvouhra  finále:

Putincevová (Kaz.) – Tomljanovicová (Austr.) 6:1, 7:6 (10:8).

Drama v Berlíně

Sobotní program turnaje v Berlíně opět narušil déšť, Pegulaová proto musela dnes v poledne nejprve dohrát semifinále s krajankou Cori Gauffovou. Do zápasu se světovou dvojkou vstoupila za stavu 7:5 a 3:1 v tie-breaku druhého setu, v němž nakonec zvítězila 7:2.

Dobře poté vykročila i do finále. Ujala se vedení 3:0, Kalinská ale srovnala a ve zkrácené hře Američanku deklasovala 7:0. Druhý set pro sebe získala Pegulaová, které ale poté vůbec nevyšel úvod rozhodující sady.

Pětadvacetiletá Kalinská se ujala vedení 4:1, a i když dovolila soupeřce srovnat, dostala se k pěti mečbolům. Třicetiletá Pegulaová ale všechny odvrátila a sama poté v tie-breaku za stavu 6:3 při první možnosti utkání ukončila.

Pegulaová si připsala celkově pátý titul v kariéře. Kalinská se naopak ani na druhý pokus premiérového turnajového triumfu na okruhu WTA nedočkala. V novém vydání žebříčku si ale o sedm pozic vylepší osobní maximum posunem na 17. příčku.

Tenisový turnaj žen v Berlíně (tráva, dotace 802 237 eur):

Dvouhra – finále:

Pegulaová (4-USA)  Kalinská (Rus.) 6:7 (0:7), 6:4, 7:6 (7:3).

Semifinále:

Pegulaová  Gauffová (1-USA) 7:5, 7:6 (7:2).

Čtyřhra  finále:

Čeng Saj-saj, Wang Sin-jü (Čína)  Čchan Chao-čching, V. Kuděrmětovová (Tchaj-wan/Rus.) 6:2, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články