Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sinner oslavil ve Washingtonu narozeniny titulem, Collinsová slavila v San Jose

Lepší dárek si k dvacátým narozeninám, které má za týden, dát nemohl. Italský tenista Jannik Sinner získal ve Washingtonu druhý titul v sezoně a třetí v kariéře. Turnajová pětka zdolala v téměř tříhodinovém finále 7:5, 4:6, 7:5 domácího Američana Mackenzieho McDonalda. V San Jose zase slavila domácí Danielle Collinsová, jež ve finále porazila 6:3, 6:7, 6:1 Rusku Darju Kasatkinovou a získala druhou cennu trofej na okruhu WTA za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sinner získal týden před 20. narozeninami titul ve Washingtonu

"Když v zápase téměř pořád vedete, ale nejste schopni to uzavřít, tak to není lehké. Snažil jsem se zůstat v klidu a počkat si na své šance," uvedl Sinner. Jeho soupeř hrající první finále v životě mu v prvním setu odvrátil deset setbolů a v třetí sadě dva mečboly.

Sinner se v devatenácti letech stal nejmladším vítězem turnaje kategorie ATP 500 od jejího zavedení v roce 2009. Letos už vyhrál jeden z přípravných turnajů v Melbourne před Australian Open.

"Když vidím, že někdo je nejmladší nebo tak něco, nevěnuju tomu moc pozornosti. Je spousta hráčů, kteří toho dokázali víc než já. Chci se zlepšovat a tvrdě pracovat," řekl tenista, jenž se po triumfu v americké metropoli posunul na životní 15. místo v žebříčku.

Collinsová slavila podruhé během dvou týdnů

Sedmadvacetiletá Collinsová před dvěma týdny vyhrála turnaj na antuce v Palermu a na tvrdém povrchu v Kalifornii protáhla vítěznou sérii na WTA Tour na deset zápasů.

Collinsová v semifinále proti Chorvatce Aně Konjuhové ztratila jen dva gemy, duel o titul ale nabídl mnohem větší drama. Mírná žebříčková favoritka Kasatkinová v maratonském druhém setu, jenž byl delší než zbylé dvě sady dohromady, odvrátila pět mečbolů. Z toho tři v tie-breaku, který vyhrála 12:10.

"Když jsem vedla 5:3, tak se Darja ohromně zlepšila. Proti soupeřce, která doběhne tolik míčů, a navíc skvěle předvídá, se hraje hodně těžko," ocenila soupeřku Collinsová, jež se po vítězství posunula v žebříčku na 28. místo hned za Kasatkinovou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články