Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Siniaková v Norimberku vybojovala semifinále, Kristýna Plíšková vypadla

S náročným programem v deštivém Norimberku se Kateřina Siniaková vypořádala na výbornou a v generálce na Roland Garros si zahraje minimálně semifinále. Nejprve zvládla dohrávku proti Verónice Cepedeové z Paraguaye a na vítězný set navázala výhrou 7:5, 6:4 nad maďarskou tenistkou Fanny Stollárovou. Do čtvrtfinále došla i Kristýna Plíšková, tam ale podlehla Johanně Larssonové ze Švédska 7:5, 5:7, 4:6.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Zhong zhenbin

V semifinále může Siniaková pomstít Kristýnu Plíškovou, jež ve čtvrtfinále na norimberské antuce po nadějném začátku prohrála třísetovou bitvu s Johannou Larssonovou. Švédské soupeřce podlehla po dvou hodinách a 18 minutách 7:5, 5:7, 4:6.

Osmá nasazená Siniaková získala ve středu před nucenou pauzou nad Cepedeovou první set. Dnešní dohrávku zvládla navzdory dvěma ztraceným podáním za 54 minut. Proti mladičké Stollárové pak splnila roli favoritky za hodinu a půl.

Šestadvacetiletá Kristýna Plíšková vybojovala proti Larssonové první set, nakonec ale i druhý vzájemný zápas se Švédkou prohrála.

Turnaj žen (antuka, dotace 250 000 eur):

Dvouhra - 2. kolo: Siniaková (8-ČR) - Cepedeová (Par.) 7:5, 6:4, Bertensová (3-Niz.) - Barthelová (Něm.) 6:7 (2:7), 6:2, 6:4, Riskeová (USA) - Putincevová (Kaz.) 3:6, 6:4, 6:4. Čtvrtfinále: Siniaková - Stollárová (Maď.) 7:5, 6:4, Larssonová (Švéd.) - Kristýna Plíšková (ČR) 5:7, 7:5, 6:4. Čtyřhra - čtvrtfinále: Schuursová, Srebotniková (3-Niz./Slovin.) - Štefková, Škamlová (ČR/SR) 6:1, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články