Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Siniaková po třech hodinách vydřela v Tokiu postup do čtvrtfinále

Tokio - Tenistka Kateřina Siniaková postoupila do čtvrtfinále turnaje v Tokiu. V druhém kole zvítězila po velkém boji nad Američankou Louisou Chiricovou 6:4, 5:7 a 7:6. Zápas trval bez dvou minut tři hodiny.

Kateřina Siniaková
zdroj: USA TODAY Sports autor: Geoff Burke

Dvacetiletá česká hráčka měla přitom blízko k výhře nad stejně starou soupeřkou už v druhé sadě, ve které vedla 5:2. V následujících pěti gamech ale uhrála dohromady jen pět fiftýnů.

Také v třetím setu si cestu za vítězstvím zkomplikovala. Za stavu 5:3 měla při podání 75. hráčky světa mečbol, který neproměnila. Následně při vlastním servisu promarnila další čtyři možnosti zápas ukončit a umožnila Chiricové vyrovnat na 5:5. Nakonec musel rozhodnout tie-break, v němž Siniaková proměnila hned první mečbol a vyhrála 7:3.

Další soupeřkou 65. hráčky světového žebříčku bude lepší z utkání mezi Američankou Alison Riskeovou a Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou, která v prvním kole vyřadila turnajovou jedničku Japonku Misaki Doiovou.

Siniaková je ve čtvrtfinále turnaje WTA letos potřetí. Mezi nejlepší osmičku se dostala hned na úvodním podniku sezony v čínském Šen-čenu, ale pak se jí to povedlo až v červenci v Bastadu, kde si poprvé v kariéře zahrála finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články