Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Siniaková formu z Šen-čenu neprodala, Kristýna Plíšková a Berdych jdou dál

Melbourne - Hned v úvodním kole Australian Open dohrála Kateřina Siniaková. Vítězku turnaje v Šen-čenu vyřadila v úvodním kole prvního grandslamového turnaje sezony ve třech setech Němka Julia Görgesová 3:6, 6:3 a 6:4. Do 2. kola naopak postoupili desátý nasazený Tomáš Berdych a také Kristýna Plíšková.

Kateřina Siniaková
zdroj: ABACA

Dvacetiletá Siniaková po první vyhrané sadě vzala Görgesové podání hned v úvodu druhé, ale brejk neudržela. "Škoda, měla jsem šanci na 3:1, ale bohužel to nevyšlo. Dostala se díky tomu do hry a hrála pak lépe než já. Určitě umím hrát líp, ale bojovala jsem až do konce," řekla Siniaková.

Berdych strávil na kurtu s Italem Lucou Vannim jen 32 minut. První set vyhrál jednoznačně 6:1, poté soupeř zápas vzdal kvůli zranění.

"Tohle není nepříjemnější cesta, jak vyhrát, ale bohužel se to stává," řekl dvojnásobný semifinalista turnaje Berdych. "Ptal jsem se ho, jestli už byl zraněný dříve, ale tvrdil, že se to stalo v utkání," doplnil český tenista.

Jeho příštím soupeřem bude Američan Ryan Harrison, kterého v jediném vzájemném utkání loni porazil. "Je nebezpečný a žebříček neodpovídá jeho schopnostem," řekl Berdych o 82. hráči světa. "V Torontu to byl boj, hraje agresivně a tyhle podmínky mu vyhovují. Čekám náročný zápas," řekl Berdych.

Tomáš Berdych
zdroj: Reuters autor: Ahmed Jadallah

Dvojnásobný vítěz Davisova poháru nechce předjímat a vyhlížet možný zápas 3. kola se Švýcarem Rogerem Federerem. "Už jsem se dávno naučil, že nemá cenu myslet na věci, které nemůžu kontrolovat. Co se stane, stane se, a já na to musím být připravený, soustředěný a snažit se to mít ve svých rukou," řekl Berdych.

Kristýna Plíšková naopak svedla tuhý boj s Viktorií Golubicovou a Švýcarku zdolala 6:3, 2:6 a 6:4. Při svém třetím startu v Melbourne tak i potřetí postoupila do 2. kola. V něm se utká s 27. nasazenou Irinou Beguovou z Rumunska.

Na začátku rozhodující sady s Golubicovou si vyžádala pomoc lékaře. Šly na ni mrákoty, pak zimnice. "Horko mě trošku sundalo. Byla jsem vyčerpaná, druhý set jsem se skoro nehnula," popsala.

"Prospěla mi pauza po druhém setu, když jsem šla na záchod a zavolala si doktora. Dokázala jsem se soustředit aspoň na servis. Vedro mě zaskočilo. Na posledních turnajích v Číně ani v Hobartu takhle nebylo," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články