Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Sezona je zatím solidní, chci hrát co nejlépe, říká Strýcová před soubojem s Hradeckou

Praha - Barbora Strýcová má za sebou solidní čtyři měsíce tenisové sezony. Světová osmnáctka ale slýchá, že jí chybí větší úspěch. Třeba se plzeňská rodačka prosadí v Praze, kde se na antukovém turnaji WTA probojovala do 2. kola. Čeká ji bitva s Lucií Hradeckou. 

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Strýcová letos hrála dvakrát semifinále, jednou čtvrtfinále a na Australian Open osmifinále. "Zatím je solidní. Skoro stejná jako loni. Cítím se fajn," hodnotila Strýcová ve Stromovce začátek sezony po výhře nad svou deblovou partnerkou Němkou Julií Görgesovou, které po vyhrané první sadě 6:4 uštědřila v té druhé 'kanára'. Svěřenkyně Tomáše Krupy má zatím na kontě jeden vavřín z dvouhry, triumf z kanadského Québeku ale bude letos už šest let starý.

I proto někteří Strýcovou popichují, že sice hraje dobře, ale něco tomu chybí. "Že jsem neuhrála obrovský výsledek, tak se je budu snažit uspokojit," slíbila jednatřicetiletá tenistka. Bronzová medailistka ze čtyřhry z olympiády v Riu může pomýšlet na výhru třeba na Spartě, kde plní roli turnajové trojky. "To by bylo fajn," usmála se. Pomoci uspět mohou Strýcové fanoušci. Před domácím publikem totiž hraje moc ráda.

Je nám líto, video expirovalo.
Strýcová: Výkon nebyl optimální, ale stačilo to

"Měla jsem v hledišti moc lidí z rodiny, kamarádů, to se mi nepoštěstí často. Nejvíc mě baví, že ať to je rodina, sdílím s nimi radost i smutek, jsou mi hned nablízku. Pro sportovce je úžasné, když vyhrajete, lidi si stoupnou a tleskají, řvou vaše jméno. Proto hraju a chci vyhrávat. Cítit diváky. Bez nich je to takové prázdné," sdělila.

Karolína Plíšková po pondělním vyřazení říkala, že se nedokázala v domácích podmínkách koncentrovat. Strýcová naopak bere z lidí energii. "Vždy mě vyburcujou, i když to nejde, nebo se ještě zlepším. Chci hrát co nejlíp," řekla Strýcová. Ve druhém kole J&T Banka Prague Open ji čeká český souboj s Lucií Hradeckou.

"Bude těžký soupeř, kurty jí sedí, hraje tady dobře. Čekám obtížný zápas, boj. Těším se. Pro diváky to bude určitě zajímavé," uvedla Strýcová. V dubnu po amerických turnajích ukončila spolupráci ve čtyřhře se Sanií Mirzaovou a hraje nově s Görgesovou. "Trošku to zamrzí, ale rozešly jsme se úplně v pohodě. Chápu její důvody, já budu hrát s Julií osm devět turnajů," dodala Strýcová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články