Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Serena Williamsová a Djokovič jsou znovu tenisty roku

Londýn – Ve světovém tenise nic nového: Američanka Serena Williamsová a Srb Novak Djokovič byli stejně jako vloni vyhlášeni nejlepšími tenisty roku 2013. Druhý muž světového žebříčku Djokovič opanoval volbu dle mezinárodní federace ITF potřetí za sebou, jednička ženského pořadí Williamsová triumfovala celkově počtvrté.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK/AP

"Rafael Nadal slavil pozoruhodný návrat, ale byl to Novak Djokovič, kdo předváděl tak konzistentní výkony na všech grandslamech, v Davisově poháru i Turnaji mistrů, že byl jmenován světovým šampionem," uvedl prezident ITF Francesco Ricci Bitti.

Djokovič letos ovládl Australian Open a dalších šest turnajů včetně závěrečného Turnaje mistrů, byl také ve finále Wimbledonu a US Open. V anketě dostal přednost před vítězem dvou grandslamů a aktuální světovou jedničkou Rafaelem Nadalem ze Španělska, který v tomto roce prožil úspěšný comeback po dlouhodobém zranění.

Dvaatřicetiletá Williamsová se vloni stala v anketě nástupkyní Petry Kvitové, předtím získala ocenění v letech 2002 a 2009. V tomto roce vyhrála 11 turnajů včetně grandslamů v Paříži a New Yorku a dohromady 78 z celkových 82 zápasů.

Deblovou dvojicí roku je podesáté v kariéře americké bratrské duo Bob a Mike Bryanovi, mezi ženami také obhájily loňský triumf Italky Sara Erraniová a Roberta Vinciová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články