Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Safin se s tenisem rozloučil porážkou ve 2. kole v Paříži

Paříž - Bývalý první tenista světového žebříčku Marat Safin se rozloučil s kariérou porážkou ve druhém kole Masters v Paříži. Devětadvacetiletý Rus, který hrál na svém posledním turnaji, dnes prohrál s Argentincem Juanem Martinem Del Potrem 4:6, 7:5 a 4:6. Trojnásobný vítěz pařížského turnaje, kterému nyní patří v žebříčku 65. příčka, vzdoroval Del Potrovi necelé dvě hodiny. V rozhodujícím třetím setu dokázal Safin odvrátit za stavu 3:5 tři mečboly a fanouškům na centrkurtu nabídl všechno ze svého repertoáru: skvělé vítězné údery, ale i řadu nevynucených chyb a došlo i na házení raketou.

Juan Martin Del Potro
zdroj: ČTK/AP

"Dnes uklidím všechny vzpomínky, vítězství i prohry do malé krabice," řekl Safin, když při slavnostním ceremoniálu převzal od organizátorů zvláštní trofej. "Zavírám za sebou jedny dveře, ale doufám, že brzy otevřu nové," dodal. 

Se Safinem se přišli rozloučit i bývalí hráči, mezi nimiž byli například Marc Rosset, Albert Costa a Júnis El Aynaoui. "Moc mě těší, že přišli. Něco jsme spolu prožili a hodně pro mě znamená, že se přišli se mnou rozloučit," uvedl rodák z Moskvy.

Safin odstartoval profesionální kariéru v roce 1997, ale i kvůli vznětlivé povaze zcela nedostál pověsti velkého talentu. Na kontě má 15 titulů, mezi které patří i vítězství na US Open (2000) a také Australian Open, kde v roce 2005 získal svůj poslední titul. Pozici světové jedničky držel Safin několik týdnů v letech 2000 a 2001.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články