Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Šafářová zkomplikovala Radwaňské cestu na Turnaj mistryň

Moskva - Tenistka Lucie Šafářová porazila ve druhém kole turnaje v Moskvě druhou nasazenou Polku Agnieszku Radwaňskou 6:4, 4:6, 6:4 a překazila jí možnost kvalifikovat se na Turnaj mistryň. K tomu potřebovala vítězka nedávného podniku v Pekingu vyhrát na Kremlin Cupu alespoň jeden zápas, což se jí nepovedlo. V prvním kole měla Radwaňská volný los a souboj se Šafářovou po téměř dvou hodinách prohrála. Díky vítězství české tenistky má ještě šanci zabrat poslední osmé místo na Turnaji mistryň v Istanbulu Francouzka Marion Bartoliová, která k tomu však potřebuje v Moskvě získat titul.

Čtyřiadvacetiletá Šafářová potvrdila, že se jí proti Radwaňské daří, a současnou osmou hráčku světa porazila počtvrté z pěti vzájemných utkání. V prvním setu sice členka českého výběru pro finále Fed Cupu proti Rusku, které se bude hrát ve stejné hale jako Kremlin Cup, prohrávala už 0:3. Nepříznivý vývoj ale otočila a za 38 minut nakonec úvodní sadu získala.

Druhý set Šafářová těsně prohrála. Ve třetí sadě si tenistky dlouho držely vlastní servis až do sedmého gamu. V něm se česká hráčka i díky "prasátku" dostala k brejkbolu, který proměnila. Další dotek pásky přihrál Šafářové první mečbol, který ještě nevyužila, ale druhý už ano. "Byl to velice těžký zápas. Do poslední chvíle jsme se tahaly o každý míč a jsem ráda, že jsem to dokončila vítězně," řekla Šafářová. "Asi rozhodlo, že jsem dobře podávala a hrála agresivněji," usoudila.

Radwaňské sice prohra zkomplikovala cestu na Turnaj mistryň, ale Šafářová uvedla, že se na to nemohla ohlížet. "Je to naše práce a každý chceme vyhrát, a tak jsem musela bojovat za sebe," dodala česká tenistka. Ve čtvrtfinále ji čeká Ruska Věra Duševinová, s níž má bilanci 1:1. V utkání bude nicméně papírovou favoritkou, neboť Duševinová je nyní v žebříčku na 78. místě, o 51 příček za Šafářovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články