Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šafářová v New Havenu začala vítězně, dařilo se i Rosolovi ve Winston-Salemu

New Haven (USA) – Lucie Šafářová vstoupila do turnaje v New Havenu, který je pro ni generálkou na blížící se US Open, vítězně. Česká tenistka v první kole porazila Rusku Darju Gavrilovovou 6:3, 6:4 a oplatila jí dva týdny starou porážku z druhého kola v Torontu. Lukáš Rosol zahájil obhajobu titulu na turnaji ve Winston-Salemu vítězstvím nad Lotyšem Ernestsem Gulbisem 6:4, 7:6.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP autor: John Minchillo

Čtvrtá nasazená Šafářová, jež startuje na Connecticut Open na divokou kartu, se v druhém kole utká s Rumunkou Irinou-Camellií Beguovou.

Svůj první zápas už v New Havenu zvládla Barbora Strýcová, vstup do turnaje ještě čeká Karolínu Plíškovou a Petru Kvitovou, jež jako druhá nasazená hraje rovnou druhé kolo.

Výsledky tenisového turnaje žen v New Havenu

Dvouhra - 1. kolo: Šafářová (4-ČR) - Gavrilovová (Rus.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo: Hrdinová, Melicharová (ČR/USA) - Srebotniková, Vesninová (1-Slovin./Rus.) 1:6, 6:3, 10:6.

Obhájce titulu Rosol postoupil ve Winston-Salemu do 2. kola

Lukáš Rosol zahájil obhajobu titulu na tenisovém turnaji ve Winston-Salemu vítězstvím nad Lotyšem Ernestsem Gulbisem 6:4, 7:6. Příštím soupeřem českého hráče bude Polák Jerzy Janowicz, kterého loni porazil ve finále. Šestnáctý nasazený Janowicz měl na úvod soutěže volno.

S Gulbisem se Rosol utkal potřetí za poslední dva měsíce a podruhé ho porazil, i díky 14 esům. V červnu ho zdolal v prvním kole Wimbledonu, pak s ním prohrál třísetový zápas v polovině srpna v Montrealu. Celkovou bilanci s lotyšským tenistou si Rosol vylepšil na 3:1. S Janowiczem jednou prohrál a jednou ho porazil.

Jiří Veselý, který měl v prvním kole coby turnajová jedenáctka volno, bude hrát o postup do osmifinále se Slovákem Martinem Kližanem.

Tenisový turnaj mužů ve Winston-Salemu (tvrdý povrch, dotace 695.515 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Rosol (ČR) - Gulbis (Lot.) 6:4, 7:6 (7:4), Kližan (SR) - Ilhan (Tur.) 7:6 (7:1), 6:2, Herbert (Fr.) - Stachovskij (Ukr.) 6:3, 6:2, Bolelli (It.) - Delbonis (Arg.) 6:4, 6:3.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články