Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Šafářová si poprvé zahraje na Turnaji mistryň, kvalifikovala se do čtyřhry

Londýn – Ač je sotva polovina srpna, již nyní je nad slunce jasnější, že Lucie Šafářová zakončí životní sezonu na Turnaji mistryň, kam se podívá poprvé v kariéře. Česká tenistka si v Singapuru zahraje čtyřhru s americkou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, Šafářová, aktuálně šestá žena singlového žebříčku, navíc stále živí naději, že se na závěrečné akci představí i ve dvouhře. 

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou hrají společně od začátku této sezony a hned na Australian Open vybojovaly v lednu titul. V neděli v Torontu převzaly trofej letos už počtvrté, neboť po Melbourne vyhrály také ve Stuttgartu a na French Open. Zároveň v Kanadě získaly jistotu, že se jako druhé do Singapuru kvalifikovaly.

"Je to velká čest kvalifikovat se na Turnaj mistryň. Ukazuje to, jak skvělý rok jsme měly a jak skvělý tým jsme," řekla Šafářová. "Je to poprvé, co si v Singapuru zahrajeme. Moc se těšíme na tento turnaj i neuvěřitelné fanoušky. Je to pro nás velká výzva na konci roku, budou tam skutečně jen ty nejlepší páry," doplnila ji americká spoluhráčka.

Účast ve čtyřhře si před česko-americkým párem zajistily Švýcarka Martina Hingisová se Saniou Mirzaovou z Indie. V současném žebříčku sezony figurují na posledním postupovém osmém místě Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou.

Ve dvouhře je zatím jedinou jistou účastnicí Serena Williamsová z USA, Karolína Plíšková je šestá a Šafářová osmá. Petra Kvitová, jež si užila Turnaj mistryň už čtyřikrát a v roce 2011 ho vyhrála, zatím figuruje hned za postupující osmičkou. Ženská tenisová elita se v Singapuru představí od 25. října. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články