Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

S každým zápasem mi roste sebevědomí. Na Serenu se těším, uvedla Bouzková

Po turnaji v Torontu se pevně usadí v první stovce žebříčku WTA a aktuálně je tak již osmou českou tenistkou mezi světovou elitou. Marie Bouzková těží v Kanadě ze skvělé formy, když i s kvalifikací úspěšně zvládla již šest duelů bez prohraného setu. Za sebou nechala hned tři grandslamové vítězky a nyní ji čeká Serena Williamsová. Právě Američanka byla pro ni v jejích začátcích velkým vzorem.

Marie Bouzková
zdroj: USA Today Sports autor: Dan Hamilton

Rodačce z Prahy byl rok, když mladší z amerických sester vyhrála v roce 1999 poprvé US Open. "Serena byla můj vzor, když jsem vyrůstala. Způsob, jakým hraju, moje technika, hlavně bekhend jsou trochu podobné. Těším se na zápas s ní," řekla v Torontu. Trochu nesměle, jako by ještě nevěřila, že za pár hodin bude sama stát na kurtu proti hrající tenisové legendě.

V devíti letech ji otec vzal do Ameriky a přihlásil do slavné akademie Nicka Bollettieriho, jíž prošla i Serena. Později se s talentovanou dcerou vydal jinou cestou, ale v Americe Bouzková zůstala, studuje obchodní administrativu na univerzitě v Indianě a hlavně hraje tenis. Otci s jejím tréninkem pomáhá španělský kouč Cristian Requeni.

Jejím prvním úspěchem byla výhra v juniorském turnaji US Open v roce 2014. Pak následovalo dvanáct vítězství na turnajích nižší kategorie a letos postup do druhého kola ve Wimbledonu. Ten ji posunul na dohled první světové stovky a v Torontu prolétla až na 53. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková v Torontu vypadla, Bouzková si zahraje semifinále s Williamsovou

Nezastavily ji ani tři hráčky, které už vědí, jak chutná triumf v grandslamovém turnaji - Američanka Sloane Stephensová, Jelena Ostapenková z Lotyšska a Rumunka Simona Halepová.

"S každým zápasem mi tady roste sebevědomí a to je klíč k úspěchu. Byl to asi vůbec nejlepší set, jaký jsem kdy sehrála," řekla po vítězství nad Halepovou, která po prvním setu odstoupila kvůli bolesti levé achilovky.

"Dokázala jsem ubránit spoustu míčů a zároveň sama byla agresivní. Stále víc si to užívám a už si zvykám na to hrát na centr kurtu," pochvalovala si nečekanou změnu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články