Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ruud proplouvá programem Roland Garros, bez potíží postupuje také Šwiateková

Nor Casper Ruud postupuje do třetího kola Roland Garros. Finalista loňského ročníku zdolal italského kvalifikanta Giulia Zeppieriho po více než tříhodinovém boji 6:3, 6:2, 4:6, 7:5. D8le jde také Iga Šwiateková, a to po vítězství 6:4, 6:0 nad Američankou Claire Liuovou.

Casper Ruud
zdroj: Reuters

Šwiateková vyhrála za hodinu a půl. Se soupeřkou z úvodu druhé stovky žebříčku ztratila v prvním setu dvakrát podání, ve druhém jí ale nedala šanci. O osmifinále se varšavská rodačka střetne s Číňankou Wang Sin-jü. "Není lehké hrát ve větru a po výměně stran pak hrát proti němu. Jsem ráda, že jsem pozvedla v druhém setu úroveň své hry. Trpělivost je důležitá, zvlášť na antuce," uvedla Šwiateková.

Šwiateková na Roland Garros bojuje i o udržení pozice světové jedničky. Bez ohledu na výsledky své pronásledovatelky Aryny Sabalenkové z Běloruska v čele žebříčku zůstane, pokud obhájí titul.

Čtyřiadvacetiletý Ruud, který si vloni zahrál finále i na US Open, měl první dva sety proti Zeppierimu pod kontrolou. Závěr vyrovnané třetí sady ale nezvládl a Ital, jenž po loňském debutu v Paříži startuje na grandslamu podruhé v kariéře, si brejkem vynutil pokračování zápasu.

Také v koncovce čtvrtého setu favorizovaný Nor zaváhal a za stavu 5:4 nedokázal duel dopodávat, zdravotní problémy soupeře mu ale vzápětí situaci usnadnily. Jednadvacetiletý Zeppieri si v jedenáctém gamu za stavu 15:40 vyžádal ošetření stehenního svalu, na kurtu už pak ale nedokázal uhrát ani jeden fiftýn.

"Byl to těžký zápas. Začal jsem dobře, brzy získal brejk a sám jsem dobře podával. Ale tohle je kouzlo zápasů na tři sety. Normálně bych vyhrál 6:3, 6:2, ale tady dostal ještě šanci a využil ji. Ve třetí sadě hrál mnohem lépe a ve čtvrté už to bylo hodně těžké," popsal utkání.

"Takže jsem moc rád, že jsem nemusel do pátého setu. Budu mít čas připravit se na další zápas," dodal Nor, jenž na Roland Garros postoupil popáté ze sebou alespoň do 3. kola.

O překvapení se postaral 79. hráč žebříčku Daniel Atmaier z Německa, jenž po pěti a půl hodinách porazil 6:7, 7:6, 1:6, 7:6, 7:5 světovou devítku Jannika Sinnera. Favorizovaný Ital neproměnil dva mečboly a Altmaier zakončil utkání desátým esem.

Dvouhra – 2. kolo:

Ruud (4-Nor.) – Zeppieri (It.) 6:3, 6:2, 4:6, 7:5, Etcheverry (Arg.) – De Minaur (18-Arg.) 6:3, 7:6 (7:2), 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články