Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Rozjetý Alcaraz přenechal v Madridu Zverevovi jen čtyři hry

Carlos Alcaraz září jako supernova. Ve finále v Madridu dominoval, obhájce titulu Alexandera Zvereva přejel 6:3 a 6:1. Devatenáctiletý rodák z Murcie smetl o šest let staršího soupeře za hodinu a čtyři minuty. Letos oslavil už čtvrtý titul na okruhu ATP a celkově pátý. Díky skvělé formě se Alcaraz posune v pondělním vydání žebříčku z devátého místa na šesté.

Je nám líto, video expirovalo.
Alcaraz v Madridu ničil slavné soupeře

Španělský talent, který v předchozích kolech vyřadil hvězdného krajana Rafaela Nadala a světovou jedničku Novaka Djokoviče, si připsal desátou výhru za sebou. Navázal na triumf z Barcelony a vyhrál i své páté finále. Získal druhý titul z turnaje kategorie Masters 1000 poté, co na začátku dubna triumfoval na tvrdém povrchu v Miami. V Madridu uspěl jako nejmladší hráč v historii.

"Je to skvělý pocit, porazit všechny tyhle hráče. Porazit dva z nejlepších tenistů historie a pak Zvereva, světovou trojku. Řekl bych, že to byl nejlepší týden mého života," řekl Alcaraz. "Je mi devatenáct, což je asi klíč k tomu, že zvládám hrát dlouhé a náročné zápasy za sebou. Fyzicky se cítím skvěle," dodal Španěl.

Alcaraz nastoupil proti Zverevovi sebevědomě a v úvodní sadě prolomil za stavu 3:2 německému soupeři servis. Následně své podání udržel a mohl se před vlastními diváky, mezi nimiž byl motocyklový závodník Marc Márquez nebo bývalý portugalský fotbalista Luis Figo, radovat ze zisku první sady.

Zverev, který v semifinále porazil Stefanose Tsitsipase z Řecka nenašel recept na španělského soka ani ve druhém setu. Za stavu 1:1 neudržel opět servis a následně jej ztratil ještě dvakrát. Porážku završil dvojchybou, pátou v zápase. Dohromady udělal Zverev v utkání 25 nevynucených chyb a nenavázal tak na své triumfy z let 2018 a 2021.

"V tuhle chvíli je (Alcaraz) nejlepším hráčem světa," prohlásil Zverev v pozápasovém rozhovoru.

Alcaraz se stal v 19 letech a třech dnech nejmladším hráčem od roku 1990, který na jednom turnaji zdolal tři hráče z elitní pětky žebříčku ATP.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články