Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rozbila raketu, vzdávala se, pak získala titul. Myslela jsem, že nemám šanci, řekla Plíšková

Myslela, že už nemá šanci a z finále odejde jako poražená. Dlouho nepomáhalo nadávání, rozbití rakety ani nic dalšího. Karolína Plíšková ale ztracený zápas s Lesjou Curenkovou dokázala ještě obrátit a v Brisbane dokráčela k titulu. Pomohla jí i podpora ze strany trenérky Rennae Stubbsové, a poprvé tak mohla slavit druhý triumf na jednom z turnajů WTA.

Karolína Plíšková s trofejí pro vítězku turnaje v Brisbane a její trenérka Rennae Stubbsová
zdroj: ČTK/ZUMA/AFP7

Bývalá světová jednička Plíšková už v duelu o titul prohrávala 4:6 a 3:5 a působila odevzdaně. V prvním setu dokonce řekla, že se cítí vyloženě špatně. O pauze na lavičce ale opakovaně od australské trenérky slyšela povzbudivá slova. "Pořád věřila, že můžu vyhrát," poděkovala Plíšková Stubbsové za pomoc.

"Myslela jsem si, že už nemám šanci. Samozřejmě jsem to zkoušela, ale hrála jsem daleko za svými možnostmi. Ona říkala, že mi naprosto věří, což mi dodalo sebevědomí a víru, že to můžu zvládnout," řekla po výhře 4:6, 7:5 a 6:2.

Šestadvacetiletá Plíšková se dva sety v utkání trápila. Dlouho měla úspěšnost prvního servisu sotva přes 50 procent a chybovala, zatímco soupeřka trefovala lajny. "Začínala jsem být naštvaná, frustrovaná. Rozbila jsem raketu. Zkoušela jsem všechno možné, ale když to vypadalo nadějně, tak se to po...," řekla jadrně.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková otočila finále v Brisbane a bere dvanáctý titul

Měla pocit, že je všechno proti ní. Špatně už spala a cítila se unaveně. "Rozehrávka nebyla nic moc. Chybovala jsem, neměla rytmus," prozradila. Pozitivní nota Stubbsové, kterou si už mnohokrát pochvalovala, ale zafungovala. "Ještě není konec a ty to víš. Nestarej se o skóre. Chci vidět, že hraješ, jak máš," říkala Australanka.

"Ne že bych to bez ní nezvládla, ale bylo to jednodušší. Pomohla mi se namotivovat a jít víc do toho. Nakonec jsem využila svoje šance," řekla Plíšková.

Zápas zlomila ve druhém setu brejkem na 5:5 v gamu, v kterém Ukrajinka podávala na vítězství. "Zahrála jsem solidně, Ono je těžké turnaj doservírovat a zvlášť, když ještě žádný nevyhrála," zopakovala Plíšková víceméně slova Stubbsové.

Finálový zápas Plíšková označila za důležitý v tom, že nehrála nejlépe, přesto dokázala na konci slavit výhru. "Když dokážete nepříznivý vývoj otočit, dodá vám do sebejistotu, že to jde, i když hrajete příšerně. Přesně to se může stát na grandslamu, protože se hraje dva týdny a je dobré vědět, že i tak to jde zvládnout."

Z 12 titulů dokázala zatím jen v Brisbane uspět dvakrát, poprvé vyhrála předloni. "Většinou jsem volila jiné turnaje, ale nakonec se mi to povedlo," řekla. Dva tituly tam získaly i Běloruska Viktoria Azarenková a Serena Williamsová z USA.

Z Brisbane by se měla rychle přesunout do Sydney, kde je v prvním kole nalosovaná rovněž proti Curenkové, ale nejspíš se z generálky na Australian Open odhlásí. "Ještě jsem se nerozhodla, ale spíš ne než jo," řekla Plíšková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články