Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rosol slaví titul ve Winston-Salemu, vyhrál poprvé na tvrdém povrchu

Winston-Salem - Tenista Lukáš Rosol vyhrál turnaj v americkém Winston-Salemu a těsně před grandslamovým US Open slaví druhý titul v kariéře, ale první na tvrdém povrchu. Finále s Polákem Jerzym Janowiczem otočil i díky dvěma odvráceným mečbolům ve vítězství 3:6, 7:6 a 7:5.

Lukáš Rosol
zdroj: Isifa/Getty Images

Devětadvacetiletý rodák z Brna už měl před finálovým duelem jistotu, že se poprvé v kariéře posune do elitní třicítky světového žebříčku. V něm si nyní polepší až na 27. příčku.

Souboj o trofej Rosol lépe začal. Jako prvnímu se mu povedl brejk, ale při vedení 2:1 nechal Jakowicze otočit úvodní sadu. Pak se dlouho finále vyvíjelo ve prospěch tenisty z Lodže, jenže Rosol zvládl několik kritických momentů.

Například v 11. gamu za stavu 5:5 při vlastním servisu prohrával už 0:40, ale hru získal pro sebe a vzápětí tie-break ovládl 7:3. V závěru třetího dějství zase měl Janowicz dva mečboly, jenže i tentokrát Rosol odvrátil konec, načež soupeři sebral servis a při vlastním podání po dvou hodinách a 11 minutách esem dramatickou bitvu završil. "Ve třetím setu jsem našel energii, což mi pomohlo doservírovat zápas a vyhrát," řekl Rosol.

Ve Winston-Salemu měl i trochu štěstí. Ve druhém kole mu během druhého setu vzdal Američan Ryan Harrison a čtvrtfinále vůbec nemusel hrát, protože k němu nejvýše nasazený John Isner z USA kvůli zranění ani nenastoupil.

Při třetí letošní finálové účasti se Rosol dočkal titulu, předtím mu poslední krok na antuce v Bukurešti a Stuttgartu nevyšel. Titul letos slavil i na challengerech v Irvingu a v Praze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články