Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rosol postoupil v Moskvě do druhého kola, v Lucemburku uspěla Allertová

Moskva/Lucemburk – Vítězný vstup po návratu z čínského turné má za sebou tenista Lukáš Rosol. V prvním kole moskevského Kremlin Cupu porazil šestadvacetiletého Geralda Melzera z Rakouska ve dvou setech – 7:5, 6:2. Úvodní duel úspěšně zvládla také Denisa Allertová, která v Lucemburku otočila nepřiznivě vyvíjející se utkání proti Eugenií Bouchardové. Sedmou nasazenou Kanaďanku zdolala 3:6, 6:3 a 6:3.

Jednatřicetiletý Rosol, jenž v Rusku obhajuje čtvrtfinálovou účast, přišel ve druhém vzájemném zápase s Melzerem jako první o podání. V desáté hře však soupeře při jeho servisu k setbolu nepustil. Čistou hrou vybojoval brejk na 5:5, udržel si vlastní servis a následně jej sebral Rakušanovi i podruhé.

Ve druhém setu už Rosol nezaváhal a Melzera, který je ve světovém žebříčku ATP o více než dvacet míst před ním, hladce přehrál. Spolehnout se mohl především na podání, jež bez větších problémů držel. Aktivní byl i na returnu, rodáka z Vídně dvakrát "brejknul" a zaslouženě slavil postup do dalšího kola.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Moskvě:

Muži (dotace 792.645 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Bellucci (Braz.) - Ilkel (Tur.) 7:5, 6:1, Rosol (ČR) - G. Melzer (Rak.) 7:5, 6:2.

Ženy (dotace 823.888 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Babosová (9-Maď.) - Beguová (Rum.) 6:2, 6:7 (2:7), 7:5, Kasatkinová (Rus.) - Bencicová (Švýc.) 6:4, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo: Hlaváčková, Hradecká (2-ČR) - Ivachněnková, Rosolská (Rus./Pol.) 6:0, 4:6, 10:6.

Třiadvacetiletá Allertová šla sice v utkání jako první do vedení, pak ale dvakrát ztratila servis a o rok mladší Bouchardová získala za necelou půlhodinu úvodní set poměrem 6:3.

Druhou sadu, v níž obě hráčky dlouze bojovaly o každý game a o brejky nebyla nouze, získala za téměř padesát minut česká reprezentantka.

Podobný průběh mělo i rozhodující dějství, Allertová však tentokrát vlastní podání vždy uhájila. Bouchardovou, která figuruje v polovině první stovky žebříčku WTA, naopak dvakrát o servis připravila a po téměř dvou hodinách proměnila druhý mečbol.

Její soupeřkou v boji o čtvrtfinále bude buď krajanka Tereza Smitková, která uspěla v kvalifikaci, nebo Rumunka Sorana Cirsteaová.

Výsledky tenisového turnaje žen v Lucemburku

Dvouhra - 1. kolo:

Schiavoneová (It.) - Siegemundová (5-Něm.) 6:2, 6:2, Allertová (ČR) - Bouchardová (7-Kan.) 3:6, 6:3, 6:3, Lepchenková (USA) - Pironkovová (Bulh.) 6:1, 3:6, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:

Brengleová, Geuerová (USA/Něm.) - Schuursová, Voráčová (4-Niz./ČR) 6:2, 3:6, 10:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články