Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Rosol ani Zakopalová se v Moskvě neprobojovali přes čtvrtfinále

Moskva - Český tenista Lukáš Rosol na turnaji v Moskvě na semifinálovou účast ani na třetí pokus nedosáhl. V úvodním čtvrtfinále prohrál v ruské metropoli s Tunisanem Malikem Džazírím za hodinu a 45 minut 6:7 a 3:6. Nedařilo se ani Kláře Zakopalové, která taktéž ve čtvrtfinále podlehla 1:6, 3:6 nejvýše nasazené Samantě Stosurové z Austrálie. 

Sedmadvacetiletý Rosol nevyužil v závěru první sady za stavu 6:5 čtyři setboly a ve vyrovnaném tie-breaku set ztratil poměrem 5:7. Ve druhém dějství přišel hned o své první podání a manko už nesmazal. "Bohužel jsem setboly nedotáhl do konce a tie-break mi utekl, nezvládl jsem ho. Možná jsem byl v hlavě moc stažený, jak jsem cítil šanci," řekl Rosol. "Ale je to tenis a neproměněné šance kolikrát stojí zápas, tak to prostě je," konstatoval.

Z kurtu odcházel hodně naštvaný na soupeře i na rozhodčí, posléze však pohled na situaci přehodnotil. "Zlobil jsem se, a to mě možná stálo druhý set," konstatoval Rosol, který se sice dlouho snažil držet emoce na uzdě, ale nakonec ho prý rozhodily drobné naschvály od soupeře a sporná rozhodnutí rozhodčích. "Ale to je tenis, s tím člověk musí počítat," uvedl. Český hráč se letos o postup do semifinále na okruhu ATP neúspěšně pokoušel v Bělehradě a v Kitzbühelu. S o rok starším Tunisanem se Rosol utkal pouze v roce 2006 na turnaji série Futures ve Vratislavi, kde ve třech setech zvítězil.

Cibulková uhrála set proti Wozniacké

Třicetiletá Zakopalová se utkala s vítězkou loňského US Open počtvrté v kariéře a ani dnes se jí nepodařilo získat alespoň set. "Bohužel jsem v druhém setu dvakrát nevyužila možnosti ujmout se vedení 4:1," řekla Zakopalová. Snažila se, ale soupeřka předvedla, proč je devátou hráčkou světa. "Je hrozně těžké vrátit její podání. Má strašný úder a míček odskakuje daleko. A tím, že jsem malá, se mi to returnuje ještě hůř," konstatovala česká tenistka.

Titul neobhájí Dominika Cibulková, která v třísetové bitvě prohrála souboj o semifinále s Caroline Wozniackou z Dánska 2:6, 7:6 a 1:6. "Druhý set jsem měla vyhrát mnohem snadněji. Mohlo to být jednoduché, ale nakonec z toho bylo drama, málem jsem ho prohrála," řekla slovenská tenistka. K vyřazení Cibulkové přispěla i poraněná achilovka. "Jak jsem si po druhém setu sedla, tak už nebyla schopna fungovat," uvedla Cibulková, pro kterou byl zápas s bývalou světovou jedničkou posledním utkáním v sezoně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články